AUSTRALIA NU MAI ELIBEREAZĂ VIZE PENTRU CETĂȚENII ŢĂRILOR AFRICII DE VEST

29.10.2014
Foto: unian.net

Guvernul australian a decis să stopeze eliberarea vizelor pentru cetățenii acelor state ale Africii de Vest, în care a fost înregistrată răspîndirea ridicată a virusului Ebola. Autoritățile au motivat această decizie printr-o încercare de a preveni pătrunderea bolii în Australia.

 

Ministrul Imigrației Australiei Scott Morrison a anunțat despre suspendarea temporară a programelor umanitare și de imigrare pentru imigranții din țările grupului de risc. "Acest lucru înseamnă că noi nu primim nici o declarație din țările afectate", a declarat oficialul. Străinii care au intrat deja în țară cu vize umanitare eliberate anterior, au fost supuşi la trei examene medicale independente, înainte de plecare și unul special la sosirea în Australia, a adăugat Scott Morrison.

 

Acele persoane, care dispun acum de o viză eliberată de Australia vor fi obligați să rămînă în carantină 21 de zile înainte de plecare. "Anulăm sau refuzăm să eliberăm temporar vize pentru solicitanții din toate țările, în care a fost depistat virusul Ebola", a declarat ministrul pentru Imigrație.

 

Vă reamintim că anterior, în cadrul Congresului Statelor Unite, a fost lansată propunerea de a interzice intrarea în ţară a imigranți din Africa de Vest, precum și suspendarea eliberării vizelor pentru cetățenii din Liberia, Guineea și Sierra Leone, pînă la momentul, cînd boala nu va fi luată sub control.

 

Sursa: newsru.co.il

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.