AUTORITĂŢILE PROPUN AJUTOR MIGRANŢILOR LA DESCHIDEREA UNEI AFACERI ÎN MOLDOVA

16.10.2012
Foto: ziare.com

Autorităţile propun muncitorilor migranţi ajutor la deschiderea unei afaceri în Moldova, cu condiţia că aceştia vor reveni acasă. Însă în cea de-a doua zi a congresului, reprezentanţii diasporei s-au interesat mai mult de alte probleme. Astfel, ei s-au plîns ministrului de externe că accesul la serviciile consulare este prea dificil.


Iurie Leancă a comunicat că în viitorul apropiat se va deschide ambasada Moldovei în Qatar, unde vor avea posibilitatea să se adreseze cetăţenii noştri care trăiesc în această ţară, precum şi în Dubai şi Kuweit. Autorităţile Qatarului vor acorda gratuit Moldovei un sediu. Iar reprezentanţii diasporei s-au plîns ministrului despre activitatea proastă a misiunilor diplomatice care deja funcţionează.


Aceştia mai adaugă că multe lucruri se complică prin faptul că este foarte greu de a ajunge la ambasade şi consulate.


Ministrul propune o altă soluţie şi anume consulatele de onoare, întreţinerea cărora nu afectează bugetul.


Reprezentanţilor diasporei li s-a adus la cunoştinţă programul de atragere a mijloacelor muncitorilor migranţi. Sensul lui constă în faptul că migrantul sau rudele lui apropiate pot investi banii cîştigaţi într-o afacere proprie. Jumătate din suma necesară pentru iniţierea unei afaceri o alocă statul.


Mulţi dintre cei care s-au stabilit demult peste hotare spun că programul PARE 1+1 este minunat, dar ei nu mai revin în ţară.

 

Sursa: tv7.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.