BAHRAIN A ANUNȚAT DESPRE LIBERALIZAREA REGIMULUI DE VIZE

01.07.2014
Foto: ntv.ru

Autorităţile Regatului Bahrain au anunțat despre planurile sale de liberalizare a regimului de vize, în scopul atragerii turiștilor și investitorilor. Procedura de intrare simplificată va fi valabilă pentru cetățenii din 66 de țări.

 

Cetățenii a 38 de țări în prezent profită de regimul de intrare simplificat şi de obţinere a vizei facilitat pentru Regatul Bahrain. Potrivit declaraţiei prim-ministrului Khalifa bin Salman Al Khalifa, de la şedinţa săptămînală a Guvernului, Bahrainul va simplifica formalitățile de acordare a vizelor pentru cetățenii a încă 28 de țări: 13 europene și 15 din America de Sud.

 

În plus, potrivit informaţiilor Gulf Daily News, în total, cetăţenii a 102 ţări ale lumii vor putea obține posibilitatea de a perfecta vize pentru Bahrain on-line.

"Aceste măsuri reflectă intenția Guvernului de a optimiza promovarea Bahrainului în calitate de destinaţie turistică și economică din lume", a menţionat secretarul Cabinetului de Miniştri din Bahrain Yaser bin Essa Al Naser.

 

De asemenea, Cabinetul de Miniştri a aprobat propunerea de a elibera vize returnabile (Returning residents' visas) cetăţenilor tuturor țărilor, începînd cu anul viitor. Valabilitatea acestor vize va fi majorată de la două pînă la patru săptămîni, viza va putea fi prelungită pînă la 3 luni.

 

Vă reamintim că cetățenii Republicii Moldova, pentru a vizita Bahrainul, au nevoie de viză. Viza poate fi obținută la Ambasada Regatului Bahrain la Moscova sau la sosire, la aeroport. Pentru a obține o viză turistică la aeroport este nevoie de a consulta în prealabil Ambasada Bahrainului și de a deține permisiunea Ministerului Afacerilor Interne al Bahrainului. Orice cerere de viză trebuie să aibă un "garant", care se va putea adresa Ministerul Afacerilor Interne din Bahrain pentru a obţine o viza în numele dumneavoastră (companii aeriene, hotelul, unde aveţi de gînd să vă cazaţi, o agenție de turism din Bahrain, o persoană fizică sau juridică din Bahrein).


Condițiile de eliberare a vizelor la Ambasada le puteţi găsi AICI.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.