BIROUL MIGRAȚIE ȘI AZIL ARE UN NOU ȘEF

05.09.2012
Foto: interakt.md

Biroul Migraţie şi Azil din subordinea Ministerului Afacerilor Interne are un nou șef. Ministrul de Interne, Dorin Recean, a numit-o astăzi pe Olga Poalelungi în calitate de șed al Biroului, dar și a prezentat-o în fața colectivului. Noua șefă a și primit primele sarcini din partea ministrului: controlul migrației, îmbunătățirea deservirii investitorilor pentru crearea locurilor de muncă și implementarea măsurilor necesare Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize.

 

Olga Poalelungi vine în noua funcţie de la Institutul de Integrare Europeană şi Ştiinţe Politice al Academiei de Ştiinţe din Moldova, unde a activat în calitate de cercetător al demografiei, migraţiei şi gestionări resurselor umane în procesele de globalizare. Ea este jurist și membru al Uniunii Avocaţilor din Moldova. A avut studii de calificare în SUA şi Malta.

 

În perioada 2008-2009, Olga Poalelungi a fost coordonatoarea programelor pentru populaţie şi dezvoltare în cadrul ONU Moldova, iar în perioada 2003-2006 a lucrat în cadrul Biroului Naţional Migraţie în calitate de vice-director şi director. Pe parcursul anilor, a ocupat şi alte funcţii în cadrul Ministerului Justiţiei, Curtea Constituţională, Preşedinţie şi Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

 

Sursa: NOI.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.