BRD A RELANSAT SUBPROGRAMUL CENTRE EDUCAȚIONALE ÎN DIASPORĂ

15.09.2016
BRD a relansat subprogramul Centre Educaționale în Diasporă
 

Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD), împreună cu Ministerul Educației și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova, relansează astăzi subprogramul de granturi Centre Educaționale în Diasporă în cadrul căruia vor fi oferite 10 granturi. Scopul acestui subprogram este de a susține comunitățile și familiile cu copii din generația a doua din diasporă pentru menținerea și dezvoltarea legăturilor lingvistice, culturale și emoționale cu Republica Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la biroul nominalizat.

 

Granturile, în valoare de 3.500 de dolari americani fiecare, vor fi oferite pentru zece asociații din diasporă (organizații neguvernamentale) care sînt interesate să creeze sau să dezvolte centre educaționale pentru copiii moldovenilor din țările lor de reședință, inclusiv pentru studierea limbii române. 

Granturile vor fi acordate asociațiilor cu minimum un an de experiență în desfășurarea activităților cu caracter educațional, cu cel puțin 20 de beneficiari direcți (elevi), care vor asigura spațiul necesar pentru organizarea activităților cu copiii, asumarea angajamentului de a participa la consultările cu experții naționali care vor elabora curriculumul la limba română. Proiectele declarate cîștigătoare vor beneficia suplimentar de materiale educaționale, în funcție de necesitățile lor. Nu sînt eligibile proiectele politice și cele cu caracter politic. 

 

Procedura de evaluare și selectare a propunerilor de proiecte constă în patru etape. Procesul de selectare a celor mai argumentate cereri de finanțare va fi unul participativ. Astfel, propunerile de proiecte care vor trece de primele două etape ale Comisiei de evaluare și selectare, vor fi transmise spre examinare asociațiilor care le-au depus. Fiecare asociație va evalua propunerile de proiect, cu excepția propriului proiect. Acest principiu de evaluare a fost instituit ca urmare a solicitărilor delegaților la Congresul Diasporei din 19-21 august 2016 de a fi implicați în evaluarea proiectelor depuse în cadrul Diaspora Engagement Hub. 

 

Dosarele pentru obținerea granturilor vor fi depuse online, pe www.brd.gov.md, pînă pe 14 octombrie 2016.

 

Sursa: moldpres.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.