BURSE DE STUDII ÎN ȘCOLILE PRIVATE DIN SUA ȘI MAREA BRITANIE

29.09.2014
 

Liga Națională de Dezbateri Preuniversitare informează despre programul de burse, anul academic 2015-2016 din SUA și Marea Britanie care oferă posibilitatea de a obține burse de studii în școlile private din SUA și Marea Britanie.

 

Program de studii SUA

Programul ASSIST oferă posibilitatea de a face studii în școli private în SUA în decurs de un an. Bursa include plata pentru studii, cazarea, alimentarea și biletul de avion tur-retur. Elevii selectați vor achita o taxă de 1500 dolari SUA plus costul vizei și taxa SEVIS.

 

Pe lîngă taxa de 1500 de dolari, Programul Reduced Fee include și achitarea de către finaliști a unor cheltuieli adiționale precum: biletul de avion tur-retur, plata pentru asigurarea medicală, achitarea cheltuielilor personale.

 

Programul DAVIS oferă posibilitatea de a face studii pe parcursul a 2 sau 3 ani în una dintre cele 5 școli pilot. cu obținerea diplomei, și care, ulterior, va permite continuarea studiilor universitare cu o bursa parțială în una dintre cele 86 universități participante la program. Elevii selectați vor suporta cheltuielile de transport, viză, asigurare medicală, cărți, etc.

 

Program de studii Marea Britanie

Pentru Marea Britanie bursa include plata pentru studii, cazare si alimentare. Elevii selectați vor achita o taxa de 1500 lire sterline, cheltuielile de transport (3 zboruri tur-retur) si viza.

 

Criterii de eligibilitate:

• Elevi ai claselor a X-a;

• Cunoașterea limbii engleze;

• Media generală a clasei a IX-a peste 8,5;

• Participantul nu trebuie să fi beneficiat anterior de o ședere peste hotare mai lungă de 2 luni.

 

Pentru obținerea formularelor de participare și pentru informații suplimentare vă puteți adresa la sediul LNDP sau să accesați site-ul: www.debate.md. Termenul limită de depunere a dosarelor: 14 noiembrie 2014, orele 17:00.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.