BUSINESS ÎN MAREA BRITANIE: A DEVENIT MAI COMPLICATĂ PROCEDURA DE OBŢINERE A VIZEI TIER 1

09.02.2013
Foto: euromag.ru

Autorităţile de imigraţie din Marea Britanie au înăsprit cerințele pentru obţinerea vizei de antreprenor de nivelul 1 (Tier 1 - Entrepreneur) din cauza, că au fost înregistrate prea multe încălcări în ultimul timp. Din 31 ianuarie pentru a face diferență dintre un om de afaceri străin cinstit de un escroc, Agenția de Frontieră a Regatului Unit (UKBA), poate solicita orice documente suplimentare și are dreptul să cerceteze trecutul candidatului la viză.


Ministrul pe problemele de migrare din Marea Britanie, Mark Harper, a anunțat despre schimbările intervenite în regulile de eliberare a vizelor de antreprenor Tier 1 pentru Marea Britanie la sfîrșitul lunii ianuarie. Inovațiile vor permite să identifice printre candidații pentru viză potențialii contravenienţi ai regimului de vize. Adică pe aceea, care doar se prefac a fi oameni de afaceri bogaţi, cu planuri investiționale de anvergură. În același timp, inovațiile sînt menite să protejeze interesele solicitanţilor onești.


Noile norme au constituit răspunsul sistemului de imigrație britanic la numeroase încălcări din partea candidaților pentru viza de antreprenor. În declarația sa, ministrul Harper a declarat despre existenţa dovezilor convingătoare, că fondurile prezentate în scopul obţinerii vizei pentru business, au fost transmise de la solicitant la solicitant. La fel, special pentru aceasta au fost create companii-fantomă.


„Am acționat rapid pentru a elimina abuzul din partea acelora, care doresc să înşele sistemul", ‒ spune Mark Harper. Potrivit ministrului, faptul că regulile au devenit mai stricte nu va afecta în nici un fel antreprenorii cinstiți și oameni de afaceri, de care are nevoie economia britanică”.


La 31 ianuarie noile norme au intrat în vigoare. În special, este vorba de o verificare suplimentară a solicitanţilor, care va permite angajaților Agenției de Frontieră a Regatului Unit să verifice solvabilitatea solicitanților suspecţi, înainte de a-i elibera solicitantului viză de antreprenor. De asemenea, a fost schimbat pragul minim al mijloacelor libere pentru a fi investite. Acum acesta constituie £ 200.000.


Normele vor permite Departamentului de Imigrație să verifice fiabilitatea și credibilitatea fondurilor, de care dispune solicitantul, viabilitatea planului său de afaceri, experiența solicitantului în afaceri, dar și studiile sale, istoria sa de imigrație și alte informații relevante. Totodată, noile reguli se vor aplica atît pentru acei, care se află deja în Marea Britanie, precum și pentru cei, care planifică să-şi lege viitorul de regat.

 

Sursa: visa4.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.