CÎT DE CONVINGĂTOR POATE FI EXEMPLUL ILUSTRATIV?

02.04.2013
Foto: jamaica-gleaner.com

Recent Jamaica a anulat obligativitatea vizelor pentru cetățenii țărilor est-europene, extinzînd pe un termen nelimitat actualul sistem de intrare fără viză pentru cetățenii țărilor Americii Latine.


Ministrul Turismului şi Divertismentului din Jamaica a declarat de curînd că turiștilor din Rusia, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Slovacia și Ucraina li se oferă dreptul de a intra pe teritoriul Jamaicii timp de treizeci de zile, fără viză, tot el a vorbit și despre extinderea pentru o perioadă nedeterminată a regimul fără vize pentru cetățenii din Columbia, Panama și Venezuela.


Strategia anulării vizelor pentru oaspeţii din țările Americii Latine în anul 2011 s-a încununat cu succes, oferind o creștere cu 50% a numărului de turiști din această regiune în anul 2012. În plus, autoritățile jamaicane se așteaptă ca simplificarea cerinţelor de obţinere a vizelor pe piețele europene în creștere va avea un impact similar.


Conform datelor Organizatiei Mondiale a Turismului a Națiunilor Unite, din anul 2008 pînă în 2012, necesitatea obținerii vizei turistice din timp a scăzut de la 77% la 63%, raportate la populaţia planetei, mai ales că cele mai semnificative schimbări au avut loc în ultimii doi ani.


Începînd cu anul 2010, 43 de țări şi-au modificat cerinţele pentru viză: de la "necesară viza" în "nu e nevoie de viză", "viză la sosire" sau "viză electronică". Totodată experţii organizației subliniază, că ţările cu economi în continuă dezvoltare, sînt mai deschise pentru turiști, decît statele economic dezvoltate.


Printre cele mai deschise din punct de vedere al vizelor ţări se numără: ţările Asiei de Sud-Est, Africii de Est și a bazinului Caraibelor. Africa Centrală și America de Nord – sînt ţările cu unele dintre cele mai stricte reguli în ce priveşte respectarea formalităților de intrare.


Vă reamintim că, pentru călătoria în Jamaica, cetățenii Republicii Moldova au nevoie de viză. Viza poate fi obținută la sosire, la aeroportul din Jamaica. Mai multe informații puteţi găsi pe site-ul portalului Viza.md

Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.