CAPACITATE LIMITATĂ DE PROCESARE A CERERILOR DE VIZĂ LA СONSULATUL ROMÂNIEI DIN CHIȘINĂU

18.12.2013
Foto: radiochisinau.md

Secţia consulară a Ambasadei României în Republica Moldova recomandă cetățenilor care solicită vize de intrare în România pentru a se deplasa în perioada sărbătorilor de iarnă (decembrie 2013 – ianuarie 2014), să se îngrijească din timp de întocmirea dosarelor şi solicitarea vizelor în baza unei programări prealabile pe care o pot obţine apelînd serviciul Call-Center la numărul de telefon (022) 855002.

 

În perioada 23.12.2013 – 5.01.2014 vor fi soluţionate exclusiv urgenţe legale.

 

Totodată, în contextul configuraţiei calendaristice a sărbătorilor de iarnă (atît cele de rit nou cît şi vechi) şi capacitatea limitată de procesare, Secţia consulară a asigurat publicul că va depune toate eforturile necesare pentru a soluţiona cererile de vize de intrare în România, în interiorul unui termen de 7 zile lucrătoare, urmînd să trateze situaţiile deosebite care presupun urgentarea acestui termen în limita prevederilor legale.

 

Totodată, reamintim că ieri (17.12.2013) a fost ultima zi de primire a dosarelor de viză depuse de către operatorii  tursitici moldoveni la Ambasada României. Despre aceasta a anunțat Secţia consulară a Ambasadei României din Republica Moldova care de mai mult timp a recomandat operatorilor turistici care beneficiază de acreditare să demareze întocmirea şi depunerea centralizată a solicitărilor de vize turistice aferente sezonului de iarnă 2013 – 2014.

 

Condițiile de obținere a vizelor pot fi găsite AICI.

 

De asemenea, publicul interesat poate aprecia, pe o scară de la 1 la 5, serviciile în materie de viză prestate de  Ambasadele și consulatele străine din  Republica Moldova, atitudinea angajaților consulatelor și gradul de loialitate al acestora față de cetățenii Republicii Moldova. Votați AICI.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.