CE ÎNSEAMNĂ INTERDICŢIA DE INTRARE ÎN RUSIA PENTRU MIGRANȚII MOLDOVENI?

07.06.2019

 

 

Interdicția de a intra în FR este o menţiune în baza de date a Serviciului Federal pentru Migrație de a nu permite unui cetățean străin să intre pe teritoriul Federației Ruse.

 

Interzicerea intrării în Rusia este un răspuns la încălcarea de către un cetățean străin a legislației ruse sau a normelor de migrație în timpul șederii sale în FR. Interdicţia de intrare este o pedeapsă temporară: termenul de interdicție depinde de gravitatea încălcărilor: de la cîteva luni pînă la 10 ani.

 

Decizia de a interzice intrarea în FR nu este o decizie finală: aceasta poate fi atacată în instanță. Un cetățean moldovean poate să nu știe că nu are dreptul să intre pe teritoriul Federației Ruse, deoarece notificarea privind interdicţia nu vine niciodată și autoritățile SFM nu informează cetățenii despre acest lucru. În majoritatea cazurilor, cetățenii vor afla despre interdicție aflîndu-se chiar la granița FR, încercînd să o treacă după o scurtă ședere în Moldova sau într-o altă țară. Dacă se constată prezența unei interdicții de intrare – nu rămîn alte soluţii decît cea de a reveni acasă și a încerca, ulterior, atacarea acestei decizii prin intermediul instanței de judecată. Pentru a nu fi nevoie de schimbarea planurilor chiar la graniță și a reveni înapoi, cetățenii moldoveni pot verifica întotdeauna din timp dacă le este interzisă intrarea în Rusia sau nu.

 

Acest lucru se poate face online prin completarea unui formular pe site-ul SFM (actualmente – Departamentul Principal pentru Migraţie din cadrul MAI al FR). Procedura de verificare va afișa o interdicție de intrare sau lipsa acesteia.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.