CEHIA A ÎNLOCUIT VIZA DE MUNCĂ CU CARDUL DE ANGAJAT

04.07.2014
Foto: ntv.ru

Din 24 iunie, moldovenii care doresc să munceascăpe teritoriul Republicii Cehe vor fi nevoiți să aplice pentru un nou titlu de ședere – CARDUL DE ANGAJAT (carte de muncă).

 

Cardul de angajat este numit dublu permis (permis de muncă şi în acelaţi timp permis de şedere), care înlocuieşte viza de lungă şedere cu scop de muncă şi şederea pe termen lung cu scop de angajare în cîmpul muncii, numită „Carte verde“.

 

Unde puteți solicita un card de angajat?

Trebuie să depuneţi personal o cerere scrisă la Ambasada Republicii Cehe la Chișinău. Actele necesare pentru a fi anexate pot fi vizualizate AICI.

 

Dacă deja locuiţi pe teritoriul Republicii Cehe în baza unei vize de şedere pe termenul de peste 90 de zile sau unui permis de şedere pe un termen de lungă durată în baza altui scop, puteţi să depuneţi cererea la biroul Ministerului de Interne ceh.

 

Țineți cont că Ambasada Cehiei în Republica Moldova va elibera viza lungă ședere (pe termen de peste 90 de zile) doar dacă cererea Dvs. cu privire la cardul de angajat va fi pozitiv avizată. Viza aplicată va permite colectarea cardului de angajat în Cehia. Înainte de a aplica pentru viză vi se va cere să prezentaţi confirmarea despre asigurare de sănătate valabilă de la data intrării pe teritoriul Republicii Cehev pînă în ziua, cînd sînteți condiționat să obțineți asigurarea cehă de sănătate publică.

 

La sosirea în Republica Cehă în termen de 3 zile lucrătoare vizitaţi biroul din cadrul Ministerului de Interne cu scopul pentru a furniza datele biometrice, necesare pentru producerea unui card de angajat.

 

Informaţia de bază cu privire la noul permis de şedere o puteţi găsi AICI.

 

Noile reguli au intrat în vigoare pe data de 24 iunie 2014, fiind prevăzute în legeaNr. 326/1999 Sb., privind şederea străinilor pe teritoriul Republicii Cehe şi modificarea unor legi, publicată în Colecţia de legi sub Nr. 101/2014.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.