CELE MAI SCUMPE BRANDURI DIN 2011

Astăzi vă prezentăm clasamentul celor mai scumpe branduri din lume, de data aceasta – pentru anul 2011. Schimbările comparativ cu anul precedent pot fi observate cu uşurinţă, aşa că să trecem în revistă 10 cele mai scumpe branduri ale lumii:


Pe primul loc, devansînd celebra corporaţie Googlе, se află nu mai puţin cunoscuta Apple. Valoarea acesteia a crescut, parcursul unui an, de la 83 miliarde de dolari la 153 miliarde, adică, practic, s-a dublat.

 


Pe poziţia secundă s-a clasat Google, capitalurile căreia, comparativ cu anul trecut, s-au micşorat cu 2 miliarde de dolari, iar acum constituie circa 112 miliarde.

 


Locul trei este deţinut de IBM, care, anterior, se afla pe poziţia a 2-a. Deşi valoarea brandului a crescut faţă de anul precedent, aceasta totuşi nu a reuşit să ajungă compania Google.

 


ocul 4: McDonalds, care a reuşit să „sară” tocmai 2 trepte, valoarea acestuia, conform ratingului, se estimează la 81 miliarde de dolari.

 


Mijlocul clasamentului aparţine companiei Microsoft, care, timp de un an, a reuşit să crească valoarea brandului cu doar 2 miliarde. Acest fapt pare inexplicabil, dacă e să considerăm că sistemul de operare Windows 7, lansat anul trecut, s-a bucurat de un succes considerabil.

 


Locul 6 i-a revenit brandului Coca-Cola. Valoarea acestuia a crescut faţă de anul precedent cu 6 mld. de dolari.

 


Locul 7 l-a cucerit compania de telecomunicaţii AT&T, înregistrînd cel mai mare „salt” în clasament – tocmai 15 trepte. Pe parcursul anului, costul brandului a crescut de 3 ori. Acum acesta valorează 70 de miliarde de dolari.

 


Locul 8: Marlboro, pierzînd 1 poziţie, producătorul de ţigări valorează la moment 68 miliarde de dolari.

 


Poziţia a 9-a în top îi revine producătorului din telecomunicaţii China Mobile.

 


Încheie top 10 cele mai scumpe branduri din 2011 un important producător din Vest, GeneralElectric. Valoarea acestuia constituie 50 de miliarde de dolari.

 

 

Sursa: basetop.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.