CETĂȚENII MOLDOVENI DIN ISRAEL, ÎN PANICĂ ÎN URMA ATACURILOR CU RACHETE

13.05.2021

 

 

Cetățenii moldoveni care se află în Israel sînt panicați. Asta o spune Ambasada Republicii Moldova în Israel care se află în aceste zile în legătură strînsă cu comunitățile moldovene din principalele orașe israeliene și cu cetățenii moldoveni din Fîșia Gaza.

 

A doua cea mai mare clădire din Fîșia Gaza a fost distrusă de aviația israeliană


Angajații ambasadei susțin că nici un cetățean din Republica Moldova nu a avut de suferit în urmă noilor lansări de rachete.


”Stimați cetățeni, au reînceput lansările de rachete din Fâșia Gaza. În cursul dimineții și amiezii, au fost afectate orașele israeliene Askelon, Ashdod, Beer Sheva, fiind bombardate cu 70 de rachete. Armata israeliană a informat că în a doua jumătate a zilei și noaptea sunt posibile noi lansări de rachete spre centrul țării, inclusiv Tel Aviv. Vă rugăm să nu panicați. Respectați toate indicațiile autorităților competente israeliene, or sunt posibile și alte lansări de rachete. Pregătiți geanta cu actele și lucrurule strict necesare și țineți-o la îndemână. Identificați din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă”, se arată în mesajul ambasadei.


Totodată, reprezentanța Republicii Moldova în Statul Israel, vine repetat cu recomandarea în adresa cetățenilor moldoveni să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene.
”Ambasada se află în contact cu liderii comunităților moldovene din principalele orașe israeliene și cu cetățenii moldoveni din Fâșia Gaza, care au menționat că la momentul de față nu se confruntă cu anumite probleme majore. Dacă vă confruntați cu probleme ieșite din comun, nu ezitați să ne contactați la telefonul 037770544 și linia fierbinte a Ambasadei”, spune reprezentanța diplomatică.

Reamintim că lansările de rachete au continuat și pe parcursul serii de ieri.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.