CETĂȚENII RM CU ACCES INTERZIS ÎN UE, DE DOUĂ ORI MAI MULȚI DECÎT CEI DIN FEDERAȚIA RUSĂ

23.01.2017
Cetățenii RM cu acces interzis în UE, de 2 ori mai mulți decît cei din Rusia
 

Săptămîna trecută angajații Poliţiei de Frontieră au notificat 121 de contravenţii la traversarea frontierei.

 

Au primit notificări de contravenţii 141 de persoane. Iar pentru 28 de cetăţeni ai Republicii Moldova (RM) a fost interzisă trecerea frontierelor altor state sau şederea pe teritoriile lor.

 

Regimul frontierei de stat a fost încălcat de 44 de persoane care ieşeau sau intrau pe teritoriul Moldovei între 16 şi 22 ianuarie. La un cetăţean au fost descoperite acte false, iar la 70 de persoane au fost depistate viniete nevalabile.

 

Şapte persoane au fost notificate în legătură cu transportarea ilegală a mărfurilor, tot atîtea – de încălcarea Regulamentului circulaţiei rutiere. Totodată, pentru 64 de proprietari de automobile a fost interzisă intrarea cu mijloacele lor de transport în Moldova.

 

În ultimele şapte zile, pentru 35 de cetăţeni străini a fost interzisă intrarea pe teritoriul ţării noastre, încă 12 au încălcat regulile de şedere. În acelaşi timp, 28 de cetăţeni ai Moldovei au fost notificaţi cu încălcări de către grănicerii străini.

 

Astfel, 15 conaţionali nu au avut acces de intrare pe teritoriul Uniunii Europene, număr dublu față de cel al cazurilor de intrare în Federația Rusă, unde au fost refuzaţi şapte cetăţeni. Încă patru cetăţeni ai RM au fost expulzați din Rusia, iar doi – din Uniunea Europeană.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.