CHIŞINĂUIENII VOR APRECIA CALITATEA APEI

07.05.2012
Foto: noi.md

SA „Apă Canal” va efectua un sondaj de opinie printre locuitorii Chişinăului privind calitatea apei de la robinet, care este tratată cu noul dezinfectant - hipoclorid de sodiu.

 

Anchetele vor fi distribuite la circa 200 de mii de consumatori odată cu facturile pentru luna mai. Potrivit directorului general al întreprinderii “Apă Canal”, Constantin Becciev, apa corespundea tuturor normelor şi pînă la implementarea noilor tehnologii, însă utilizarea hipocloridului de sodiu îmbunătăţeşte substanţial calitatea ei. În primul rînd, a dispărut mirosul de clor.

 

“Zilnic, se efectuează analize de laborator şi se probează circa 50 de mostre de apă. Rezultatele analizelor sînt bune şi arată că apa corespunde standardelor internaţionale”, a menţionat Becciev.

 

Directorul “Apă Canal” a precizat că hipocloridul de sodiu este un bun dezinfectant. În următoarele 3-4 luni, se aşteaptă eliminarea peliculei biologice în unele ţevi. Pelicula constă din bacterii şi microorganisme nocive, dar care reprezintă un mediu favorabil pentru microflora patogenă şi poate infecta apa. Astfel, apa ar putea deveni puţin mai tulbure, însă aceasta nu va afecta gustul şi calitatea ei. Odată cu implementarea noului dezinfectant, microflora dăunătoare va dispare.

 

Noua staţie de tratare a apei cu hipoclorid de sodiu a fost dată în exploatare pe 12 aprilie 2012.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.