CHIŞINĂUL CONSIDERĂ CONTRAPRODICTIVĂ DECIZIA TIRASPOLULUI DE A INTRODUCE TAXE SPECIALE PENTRU PRODUCŢIA DIN PARTEA DREAPTĂ A NISTRULUI

01.10.2012
Foto: noi.md

Autorităţile de la Chişinău îşi exprimă regretful faţă de decizia administraţiei de la Tiraspol de a introduce taxe vamale speciale pentru producţia din partea dreaptă a Nistrului. Potrivit unui comunicat emis de Biroul pentru Reintegrare, problema introducerii acestor taxe nu a fost discutată în cadrul ultimei întrevederi dintre prim-ministrul Moldovei, Vladimir Filat, şi liderul Transnistriei, Evgheni Şevciuk, care a avut loc pe 26 septembrie la Chişinău.

 

Biroul pentru Reintegrare subliniază că aceste măsuri unilaterale sînt contraproductive şi contravin înţelegerilor la care s-a ajuns în timpul ultimei întrevederi dintre liderii de la Chişinău şi Tiraspol şi vor avea un impact negativ asupra situaţiei economice a populaţiei şi agenţilor economici de pe ambele maluri ale Nistrului.

 

Biroul pentru Reintegrare aminteşte că, pe 26 septembrie, Vladimir Filat şi Evgheni Şevciuk au prelungit cu un an acordul privind circulaţia trenurilor de marfă prin regiunea transnistreană, au discuat aspecte ce ţin de circulaţia liberă a cetăţenlor, mărfurilor şi serviciilor, precum şi alte măsuri privind consolidarea nivelului de încredere dintre cele două maluri. În cadrul discuţiilor s-a menţionat că doar prin acţiuni comune părţile vor putea atinge un rezultat pozitiv pentru soluţionarea problemelor existente.

 

Amintim că, în seara zile de 27 septembrie, a devenit cunoscut că Transnistria a introdus taxe vamale speciale la produsele din partea dreaptă a Nistrului, care sînt supuse accizului. Un decret în acest sens a fost semnat de liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk. De implementarea acestor prevederi urmează să se ocupe Comitetul Vamal de Stat din Transnistria.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.