CNN: CELE MAI INTERESANTE DESTINAŢII TURISTICE PENTRU ANUL 2013

Foto: jaunted.com

CNN a publicat Top 10 cele mai interesante destinaţii turistice pentru anul viitor.


Liverpool, Marea Britanie – pentru toți admiratorii trupei Beatles. În luna august va avea loc InternationalBeatleWeek, dedicată activităţii uneia dintre cele mai influente grupuri pop din toate timpurile.


Corsica, Franța. Aceasta e Franța, dar nu prea. Orașe situate pe dealurile care coboară spre Marea Mediterană. Plaje imense libere, în care întotdeauna se va găsi un loc, spre deosebire de coasta de sud a Franței.


Reykjavik, Islanda. Țara vulcanilor și ghețarilor atrage entuziaştii naturii sălbatice, dar nu numai pe ei. Acum ea este vizitată şi de fanii operei, care vin pentru a asculta melodiile preferate în noul Teatru de Operă ”Harpa Reykjavik”.


Istanbul, Turcia. Buticuri europene și stradele înguste vechi, pe care se desfăşoară comerţul stradal. Clădiri moderne din sticlă și beton alături de case vechi şi moschei în stil oriental.


Innsbruck, Austria. Staţiunea, înconjurată de munţii Alpi este cel mai bun loc pentru cei cărora le place să schieze pe pantele perfect pregătite.


Creta, Grecia.  O vacanță liniștită și relaxantă, departe de capitala agitată şi problemele economice. Plaje liniştite, plus un sortiment bogat de vinuri locale.


Helsinki, Finlanda. Oraşul a cîștigat în 2012 prestigiosul premiu The World Design Capital. Helsinki continuă să uimească cu noutăţi de arhitectură.


Belfast, Irlanda de Nord. Cei interesaţi de istoria vasului Titanic pot vizita șantierul naval Harland and Wolff, unde a fost construită nava luxoasă dar nesigură, sau vizita complexul impresionant TitanicBelfast și Festivalul TitanicBelfast.


Amsterdam, Olanda. De ce să mergem acolo? Nu numai pentru a fuma canabis. Faimosul Rijksmuseum, aflat în reconstrucție, își va deschide din nou porțile la 14 aprilie.


Sursa: turizm.ru