CONSILIUL EUROPEI ÎNCEARCĂ SĂ ÎNTĂREASCĂ NIVELUL DE ÎNCREDERE DINTRE CHIŞINĂU ŞI TIRASPOL

31.01.2012
Foto: ro.clearharmony.net

Consiliul Europei intenţionează să desfăşoare un şir de acţiuni în vederea consolidării nivelului de încredere dintre Chişinău şi Tiraspol. Declaraţia a fost făcută de reprezentantul special al Consiliului Europei în Moldova, Ulvi Akhundlu, în cadrul întrevederii cu şeful departamentului transnistrean de externe, Nina Ştanski.

 

Potrivit oficialului european, este vorba despre o serie de seminare şi traininguri pentru reprezentanţii de pe ambele maluri ale Nistrului. Acţiunile vor viza mai multe direcţii şi vor cuprinde activitatea mass-media, societatea civilă şi domeniul ocrotirii sănătăţii.

 

Ulvi Akhundlu a comunicat jurnaliştilor că a fost dat acordul preliminar vizavi de majoritatea direcţiilor de activitate şi în zilele apropiate planul de acţiuni va fi prezentat spre aprobare Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei.

 

Părţile au discutat, de asemenea, un şir de proiecte din sfera umanitară, pe care Consiliul Europei intenţionează să le realizeze în comun cu partea transnistreană în perioada anilor 2012-2013.


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.