CONSULUL VINE MAI APROAPE DE TINE ÎN PORTUGALIA

18.03.2014
Foto: es.123rf.com

La 9 aprilie 2014, funcţionarul consular al Ambasadei Republicii Moldova în Republica Portugheză se va deplasa în orașul Portimão, regiunea Algarve, pentru acordarea asistenței consulare cetățenilor moldoveni.

 

Pentru a beneficia de servicii consulare în ziua dată, solicitanţii urmează să efectueze obligatoriu o PROGRAMARE PREALABILĂ la numărul de telefon 213 009 060. Persoanele interesate sînt aşteptate la adresa: Urbanização de Pimentão, Lote 6, Cave Direita. 8500-776, Portimão, – în incinta Centrului C.A.P.E.L.A.

 

Misiunea diplomatică precizează că din motive tehnice, nu va fi acordat tot spectrul de servicii consulare „în teritoriu”. Astfel, nu se vor depune cereri de eliberare a paşapoartelor, buletinelor de identitate şi titlurilor de călătorie, eliberarea vizelor), procedura presupune prezenţa obligatorie a solicitantului la ambasadă.

 

Vor fi prestate următoarele categorii de servicii consulare:

      - autentificări procuri şi declaraţii;

      - legalizări ale copiilor actelor de stare civilă şi actelor de identitate;

      - preluarea dosarelor de transcriere a certificatelor de naştere, căsătorie, emise de autorităţile portugheze în registrele de acte de stare civilă moldoveneşti;

      - preluarea cererilor de solicitare a cazierul juridic din Republica Moldova;

      - eliberarea certificatelor, inscripţiilor consulare, declaraţiilor;

      - verificarea şi emiterea certificatelor de autenticitate a permiselor de conducere moldoveneşti;

      - preluarea actelor pentru traduceri legalizate;

      - consultaţii pe teme consulare.

 

Ideea oficiului consular mobil face parte din proiectul „Ambasada vine mai aproape de tine”, inițiat de Ministerul de Externe al Republicii Moldova la finele anului 2008, care presupune deplasarea periodică a funcţionarilor consulari din cadrul аmbasadelor și сonsulatelor moldovenești pentru a presta servicii consulare „în teren”, pe teritoriul altor state, unde concentraţia cetăţenilor moldoveni este una mare.

 

Calitatea serviciilor consulare moldovenești prestate în străinătate și în Republica Moldova poate fi apreciată la următoarea adresa: RAITING.

Sursa: Portugalia.mfa.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.