COZI PENTRU OBŢINEREA VIZEI "DE AUR" ÎN PORTUGALIA

31.03.2014
Foto: blogs.angloinfo.com

Din 772 așa-numitele vize "de aur", emise de Portugalia de la începutul funcţionării noului program de migrare pentru investitorii străini, în octombrie 2012, 612 vize erau destinate persoanelor originare din China. Despre acest lucru comunică mass-media portugheză, citînd persoane responsabile din serviciile de migrare ale țării. Vizele "de aur" sînt, de asemenea, populare printre cetățenii din Rusia și Brazilia.

 

Încă 400 de cetățeni chinezi așteaptă să primească vizele "de aur" ‒ reședința (Golden Visa) în Portugalia, care le permite străinilor să locuiască temporar în țară și să călătorească liber pe teritoriul ţărilor Acordului Schengen, în schimbul unor investiții de cel puțin o jumătate de milion de euro. Programul Golden Visa implică încă două tipuri de investiții: în Banca Portugaliei în suma de 1 milion de euro sau crearea a 10 noi locuri de muncă în țară. De la lansarea noului program de migrare în octombrie 2012, bugetul Portugaliei s-a majorat cu 464 milioane de euro.

 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Portugaliei, către data de 19 martie 2014, au fost acordate vize "de aur" pentru 772 de persoane. Majoritatea covîrșitoare ‒ 612 de vize erau destinate imigranților din China, cu excepția cetățenilor din Hong Kong și Macao. Potrivit Asociației Agenților imobiliari din Portugalia, vizele "de aur" sînt populare nu numai în rîndul locuitorilor Chinei, dar, de asemenea, şi la ruși și brazilieni.

 

Cea mai mare parte de vizele-a fost eliberată cetățenilor străini care au cumpărat proprietăți în Portugalia în valoare de 500 de milioane de euro sau mai mult. Doar două solicitări au fost aprobate de către autorități, căci au corespuns cerinţei de a crea 10 de locuri de muncă. Le-a fost refuzată viza la 11solicitanți, din cauza încălcării condițiilor programului.

 

Portalul VIZA.md reamintește că pînă cînd cetățenii Republicii Moldova care doresc să călătorească în Portugalia sînt nevoiţi să se deplaseze la București, pentru a obține o viză la ambasada care este acreditată prin cumul şi în Republica Moldova. La rîndul său, această circumstanţă îi obligă pe cetăţenii moldoveni, de asemenea, să obțină şi o viză românească. Astfel, moldovenii continuă să suporte cheltuieli suplimentare, precum și să treacă, în general, printr-o procedură destul de îndelungată.


Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.