CUBA ELIBEREAZĂ VIZE ANUALE PROPRIETARILOR DE IMOBILE

02.06.2014
Foto: Marina Burghiu

Guvernul cubanez a anunțat despre oferirea unui nou permis de ședere temporară, eliberat străinilor care "dețin sau închiriază proprietăți în țară, precum și rudelor lor". Potrivit informaţiilor Havana Times, candidații care îndeplinesc aceste cerințe pot primi o viză anuală, ca apoi să o prelungească.

 

Viza nu mai este valabilă în cazul în care străinul îşi încheie operațiunile imobiliare. În cazul în care titularul unei astfel de vize a lipsit din Cuba mai mult de un an, atunci el poate adresa o cerere de prelungire a acesteia la misiunea diplomatică a țării în străinătate, scrie Cuban Standard.

 

În plus, în cererea autorităților este menționat faptul că în timpul șederii sale în Cuba, străinii pot desfăşura orice activitate de afaceri sau de altă natură, dacă aceasta contribuie la dezvoltarea turismului și sporeşte atractivitatea investițională a țării, dar şi dacă obțin în aceste scopuri o autorizație prealabilă a organelor de stat.

 

Vă reamintim că pentru a intra în Cuba în scopul angajării în cîmpul forţei de muncă, pentru studii, tratament medical sau pentru ședere permanentă, cetăţenii Republicii Moldovaau nevoie de viză, aceasta se eliberează la Ambasada Cubei de la Kiev în baza invitației corespunzătoare a părţii cubaneze.

 

Pentru obținerea vizei în scopuri turistice, trebuie să aplicaţi ataşînd la dosar documentele necesare la Ambasada Republicii Cuba de la Kiev, fără programare prealabilă. Documentele trebuie prezentate personal. Vizele sînt eliberate pentru o perioadă de 30 de zile. Informațiile suplimentare sînt disponibile AICI.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.