CUM AU AFECTAT SANCȚIUNILE TRANSFERURILE BĂNEȘTI DIN RUSIA ÎN MOLDOVA?

12.03.2022

 

 

Sancțiuni dure împotriva sistemului bancar rus a afectat capacitatea de a efectua transferuri bănești din Rusia în Moldova.
Despre acest lucru au anunțat colaboratorii Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

 

Comentînd informația precum că băncile moldovenești nu acceptă transferurile pe care ei încearcă să le facă din Rusia, ei a menționat că, potrivit ultimelor date, se constată imposibilitatea efectuării transferurilor bănești în valută (USD și EURO) din Rusia către Republica Moldova prin intermediul sistemelor rusești de transfer de bani precum „Contact”, „Юнистрим”, „Золотая корона”.


Totodată, potrivit băncilor comerciale, acestea lucrează cu sistemele vizate pentru a identifica soluții pentru restabilirea serviciilor prestate cetățenilor.
Referitor la posibilitatea ca cetățenii moldoveni din Rusia să dorească sau să fie obligați să se întoarcă masiv în Moldova, Ambasada Republicii Moldova la Moscova a menționat că Ambasada monitorizează situația internă din Federația Rusă și menține comunicarea la subiect cu autoritățile abilitate din această țară.


”La momentul actual nu au parvenit solicitări, care să ateste o dorință de întoarcere masivă a cetățenilor noștri în Republica Moldova”, au menționat diplomații moldoveni.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.