CUM SĂ FACI CUNOŞTINŢĂ, CĂLĂTORIND: 5 REGULI SIMPLE

13.10.2014
Foto: viza.md

Regula principală a oricărui călător este de a fi întotdeuna deschis nu doar pentru noi impresii şi experiențe, ci, de asemenea, pentru noi întîlniri, indiferent dacă călătoriţi de unul singur, cu cel mai bun prieten sau însoţit de o companie întreagă. De cele mai multe ori din călătorii ne amintim de oameni și poveștile lor și doar apoi adrese. În plus, nu știm niciodată cum și cînd vom avea nevoie de noi prieteni, care să ne fie alături.

 

Iată deci, cîteva sfaturi simple cum să facem cunoştinţă în timpul călătoriei.

1. Ar fi bine să aveţi cărţi de joc cu Dvs.

Șinu pentru a cîştiga la poker de la noile cunoştinţe și a le lăsa fără bani pentru biletul de întoarcere acasă. O partidă de cărți de joc ca și orice alt joc de masă este o posibilitate excelentă de a face cunoştinţă și a vă petrece bine timpul, chiar dacă limbajul corpului este unicul limbaj de comunicare sau cărţi de tarot, dacă ştiţi să ghiciţi. Veţi cunoaşte interlocutorul şi tainele lui mai repede, decît într-o conversație de mai multe ore, iar elprimind de la dvs. "predicțiile" viitorului său nu vă va mai putea rămîne un necunoscut.

 

2. Să vorbim despre mîncare ...

Toată lumea iubește să mănînce ceva gustos și să discute despre propriile descoperiri gastronomice, de aceea privind listele contactelor prietenilor (dar, probabil, şi pe cea a dvs.), pe Facebook și Instagram, de multe ori, pare, că oamenii doar adta şi fac ‒ mănîncă ... sau fotografiază micul dejun și cappuccino, brunch-iurile și sandwich-urile, cinele și fripturile. "Care sînt planurile dvs. pentru cină?", "Unde putem lua o gustare pe aici prin apropiere?", "Dăm noaptea o petrecere pe acoperiș, vrea să ni te alături?" ‒ o metodă destul de inofensivă de a face cunoştinţă într-un bar atît în America Latină, cît şi în trenul din Europa de Est și la staţia de autobuz sau la vreo pensiune din Asia.

 

3."Cum putem ajunge pînă la..?"

Nu vă jenaţi să întrebați cum să ajungeţi pînă la locul unde vreţi să ajungeţi sau să recomandaţi cuiva ce să vedeţi prin zonă, unde puteţi merge pentru a face jogging dimineaţa sau să serviţi seara un păhărel, cum se odihneşte pe aici lumea în week-end. Chiar este mai bine, dacă în acest moment v-aţi pomenit la o stație de autobuz zgomotoasă, la gară sau în apropierea havuzului din piața centrală sau la intrarea în pensiune, în general, acolo unde sînt mulţi locuitori autohtoni sau călători ca şi dvs.

 

Sau pur şi simplu rugaţi să vă fotografieze. Și ce dacă? Pur şi simplu nu mai vreţi să faceţi încă un "selfie". După aceasta dvs. "aveţi dreptul"să-l întrebaţi pe proaspătul fotograf, de unde este și ce face aici, astfel puneţi bazele unui început în a vă cunoaşte.

 

4. Spuneţi adevărul: călătoriţi de unul singur și nu aveţi nimic împotrivă să staţi la taclale.

"De unde sînteţi?" sau "De cît timp vă cunoaşteţi unul pe celălalt?" sau vreun comentariu nevinovat despre vreme pot deveni o "introducere" pentru "Dar eu sînt din Republica Moldova", o glumă despre mămăligă, vin, roşii sau alegeri pentru a dezamorsa situația ca apoi să spuneţi că "călătoriţi de unul singur. Da,e o aventură nebunatică, dar îmi place să cunosc oameni noi".

 

După cîteva istorii despre aventurile dvs. de unul singur și zilelor silenţioase, cînd nu aţi vorbit cu nimeni, în afară de vînzătorii sau șoferii de autobuz, va fi absolut normal să împărtăşiţi planurile dvs. și să le oferiţi noilor cunoştinţe posibilitatea să vi se alăture.

 

5. Anunţaţi pe Facebook, unde și cînd plecaţi

"Cunoaşteţi pe cineva din Barcelona / New York / Amsterdam / Saigon? Mă voi întîlni bucuros cu dvs. la o cafea sau vă organizez o plimbare prin oraș în schimbul unor covrigi / hrișcă / bomboane.  Nu se poate întîmpla astfel ca nimeni să nu aibă vreun prieten al unor prieteni sau vreun cunoscut al unor cunoştinţe de ale tale.

 

Ori folosiţi Couchsurfing sau Tinder (unde dacă nu în timpulcălătoriei,cînd aveți cîteva zile într-un oraș necunoscut, să utilizați aplicația pentru a face cunoştinţă.

 

Cu cît sînteţi mai deschis spre noi cunoștințe (și sunteţi mai creativ), cu atît mai înalte sînt şansele de a întîlni oameni interesanți și să vă petreceţi timpul într-o companie plăcută.

 

 

 

Sursa: iknow.travel

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.