CURTEA CONSTITUŢIONALĂ DIN MOLDOVA VA COLABORA CU AUTORITATEA CONSTITUŢIONALĂ DIN GEORGIA

24.09.2012
Foto: constcourt.md

Preşedintele Curţii Constituţionale a Moldovei, Alexandru Tănase, aflat într-o vizită oficială în Georgia, a semnat, la Batumi, un acord de cooperare cu autoritatea constituțională georgiană. Memorandumul de cooperare interinstituţională prevede schimbul de experienţă în domeniul constituțional cum ar fi schimbul de hotărîri, decizii, avize adoptate, precum şi de alte materiale cu caracter juridic, ştiinţific şi de expertiză. Din partea Georgiei, Memorandumul a fost semnat de către președintele Curții Constituționale, George Papuashvili.

 

Memorandumul dintre cele două autorități constituționale prevede organizarea întrevederilor bilaterale ale reprezentanţilor CC cu scopul abordării problemelor actuale de jurisdicţie constituţională de interes comun.

 

Potrivit președintelui Curții Constituționale din Georgia, prin semnarea actului de colaborare se propune modernizarea justiţiei constituţionale din cele două state şi dezvoltarea rolului autorităţilor de jurisdicţie în afirmarea supremaţiei Constituţiei, respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, asigurarea menţinerii echilibrului puterilor în stat etc.

 

La rîndul său, Alexandru Tănase a subliniat apropierea dintre Moldova și Georgia pe diferite domenii, menționînd că „acest Memorandum este un element în plus pentru apropierea noastră şi pentru a da o anumită durabilitate parteneriatului pe care l-am stabilit noi”. „Memorandumul semnat azi este un început al activităţilor care se vor desfăşura în anii viitori”, a conchis Tănase.

Actul a intrat în vigoare la momentul semnării, fiind încheiat pe durată nedeterminată.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.