DACĂ LA INTRAREA ÎN RUSIA AȚI SPECIFICAT SCOPUL VIZITEI "LUCRU", ATUNCI ÎN TERMEN DE 30 ZILE DE LA SOSIRE TREBUIE SĂ APLICAŢI PENTRU O PATENTĂ

03.12.2014
Foto: ntv.ru

Pe data de 28 noiembrie 2014 Ministeruluide Externe al Rusiei a găzduit o reuniune a șefului Serviciului Federal de Migrație din Rusia Constantin Romodanovski cu ambasadorii statelor membre ale CSI.

 

La reuniune au participat: secretarul de stat, ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Rusiei G. Carasin, precum și șefii departamentelor de profil ale Serviciului Federal de Migrație și Ministerului Afacerilor Externe ale Rusiei.

 

Discuţia a cointeresat părţile şi a fost axată pe legea, semnată de curînd de către președintele rus Vladimir Putin, şi anume Legea federală № 357-FZ „Cu privire la introducerea amendamentelor la Legea federală privind statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă" și alte acte legislative complementare ale Federației Ruse", în conformitate cu care a fost stabilită o nouă ordine de atragere a cetăţenilor străini la activitatea de muncă în Rusia.

Acum, potrivit modificărilor, străinii care vin să lucreze în Rusia vor putea să lucreze la persoanele juridice în baza patentei.

 

Inovațiile vizează acele persoane care nu au nevoie de o viză pentru șederea în Rusia.

 

Dacăla trecerea graniţei cetățeanul a indicat drept scop al vizitei "lucru", atunci dînsul, în termen de 30 zile de la sosire, trebuie să aplice pentru o patentă.Acestea vor fi perfectate de către Serviciul Migrație și autoritățile subiecţilor Federației.

 

Pentru a obține acest document, migranții sînt obligaţi să confirme absența cazierului judiciar și disponibilitatea locului de cazare, să prezinte poliţa de asigurare benevolă de sănătate şi să achite impozitul pe venit. Totodată, persoanele juridice și întreprinzătorii privați la angajarea persoanelor ce deţin patenta nu vor trebui să primească cote.

 

Despre noile reguli migraționale ale Rusiei puteți afla din următorul material video:

 

 

 

Sursa: fms.gov.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.