DAVID CAMERON AVERTIZEAZĂ: MAREA BRITANIE ESTE AMENINŢATĂ DE TERORISMUL INSURGENŢILOR SOMALEZI

22.02.2012
Foto: dangerousminds.net

Ameninţarea insurgenţilor islamişti somalezi la adresa Marii Britanii "este reală", iar situaţia "s-ar putea înrăutăţi, dacă nu i se acordă atenţie", a declarat miercuri premierul britanic David Cameron, cu o zi înainte de o conferinţă internaţională asupra situaţiei din Somalia.


"Ameninţarea la adresa securităţii este reală, ea este considerabilă", a declarat Cameron într-un interviu pentru BBC.


Premierul britanic a declarat că se teme că "tineri britanici de origine somaleză sînt intoxicaţi" de propaganda mişcării shebab, insurgenţi islamişti care poartă un război împotriva fragilului Guvern de tranziţie din Somalia.


Această ameninţare "are la bază faptul că (membrii mişcării) shebab s-au alăturat în mod public Al-Qaida şi încurajează un jihad violent nu numai în Somalia, dar şi în exteriorul" acestei ţări, a precizat Cameron.
 

Un oficial britanic de rang înalt a anunţat recent că "un număr substanţial" de britanici figurează printre militanţii străini antrenaţi în taberele mişcării shebab din Somalia. Institutul londonez RUSI a apreciat că este vorba despre aproximativ 50 de persoane.


"Deci există o ameninţare teroristă în prezent, iar dacă nu i se acordă atenţie, aceasta (situaţie) s-ar putea înrăutăţi", a subliniat premierul britanic.


Cameron urmează să deschidă joi, la Londra, o Conferinţă internaţională asupra situaţiei din Somalia la care vor participa reprezentanţi ai unui număr de peste 40 de guverne. Această ţară se confruntă de 20 de ani cu un război civil.

 

Sursa: mediafax.ro
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.