DEŢINĂTORII VIZELOR DE LUNG SEJUR POT PREZENTA ON-LINE ÎNŞTIINŢAREA SERVICIULUI DE IMIGRARE DIN THAILANDA

27.03.2015
Deţinătorii vizelor de lung sejur pot prezenta on-line înştiinţarea Serviciului de Imigrare din Thailanda
Foto: viza.md

Începînd cu 1 aprilie, cetățenii străini, aflaţi în Thailanda, deţinători ai unei vize de şedere pe termen lung (familială, de muncă sau pentru studii) vor putea prezenta înştiinţarea de 90 de zile de ședere în țară (90 days report) pe un site special elaborat de către Biroul de Imigrare.


Responsabilii de la Serviciul de Imigrare au declarat că noul serviciu este conceput pentru comoditatea cetățenilor străini, care locuiesc în Thailanda. Potrivit legii, străinii sînt obligați să informeze Biroul de Imigrare cu privire la şederea lor în țară la fiecare 90 de zile, iar acest lucru putea fi făcut personal, printr-o scrisoare oficială sau prin intermediul unui reprezentant.


"Vă recomandam să respectaţi regulile de imigrare pe parcursul întregului Dvs. sejur în țară – se menţionează în declaraţia Biroului. – În cazul în care nu prezentaţi înştiinţarea de 90 de zile va trebui să achitaţi o amendă de 2.000 de baht, care poate creşte pînă la 5.000 de baht, în cazul în care străinul este arestat".

 

Cetăţeanul străin trebuie să depună personal înştiinţarea cu termenul expirat la cel mai apropiat Birou de Imigrare.

 

Acum puteți depune înştiinţarea, completînd formularul de pe site, cu 15-7 zile înainte de termenul limită stabilit.


Examinarea înştiinţării va dura nu mai mult de 7 zile. Drept confirmare a faptului că aceasta a fost examinată și primită, utilizatorul va primi o chitanţă, în care va fi, de asemenea, specificat termenul limită pentru depunerea următoarei înştiinţări de 90 de zile. Chitanţa trebuie printată și păstrată în pașaport, în cazul în care veţi fi supus, eventual, controlului. Pînă cînd acest serviciu funcționează doar în browserele Microsoft Internet Explorer, dar se preconizează să fie compatibil şi cu alte browsere populare.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.