DECIZIA CARE ZGUDUIE EUROPA DIN TEMELII. CE NE AŞTEAPTĂ

20.12.2012
Foto: mshcdn.com

Premierul britanic David Cameron a admis pentru prima oară, luni, că o ieşire a ţării sale din Uniunea Europeană este posibilă, scrie Daily Telegraph. Liderul conservatorilor a cedat în faţa presiunii aripii radicale a partidului său şi va anunţa, luna viitoare, că este dispus să organizeze un referendum pe tema viitorului Marii Britanii în Europa. Consultarea publică s-ar putea sfîrşi cu o decizie privind ieşirea Marii Britanii din UE, într-un moment tulbure pentru blocul comunitar, în care Germania face eforturi pentru a aprofunda integrarea europeană, pe care o prezintă drept soluţia pentru depăşirea crizei. Mai mulţi comentatori au avertizat asupra unei dezintegrări a UE în plină criză, un scenariu sumbru şi cu efecte incalculabile, dar deocamdată greu de imaginat.

 

Discursul pe care David Cameron îl va susţine luna viitoare a făcut subiectul unor speculaţii intense în ultimele săptămîni. Este denumit în presă şi de către analişti în mod simplu - "Discursul", şi va aborda în mod direct chestiunea pe care David Cameron a încercat, fără succes, să o evite: apartenenţa Marii Britanii la UE.

 

Potrivit cotidianului conservator The Daily Telegraph, Cameron va anunţa că îşi doreşte să negocieze un acord mai diluat cu UE, bazat în special pe comerţ, şi apoi să ofere cetăţenilor posibilitatea de a vota pe această temă.

 

Întrebat de un deputat laburist dacă îşi poate imagina ieşirea Marii Britanii din UE, la care a aderat în 1973, Cameron a precizat că aceasta nu este o poziţie pe care o susţine.

 

El a admis însă că "orice viitor al Marii Britanii este posibil", şi a adăugat că "dacă suntem nemulţumiţi de anumite părţi ale acestei relaţii (cu UE, n.r.) nu ar trebui să ne fie teamă să spunem asta".

 

Cameron s-a înclinat în ultimul an în faţa colegilor săi mai conservatori din partidul pe care îl conduce, printre aceştia aflîndu-se popularul primar al Londrei, euroscepticul Boris Johnson.

 

Secretarul pentru Educaţie, Michael Gove, a avertizat că Marea Britanie va trebui să ameninţe cu părăsirea UE dacă nu va reuşi să obţină repatrierea unor puteri dinspre Bruxelles spre Londra.

 

Cameron a subliniat că singurul lucru pe care nu îl doreşte în acest moment este un referendum care vizează în mod direct ieşirea Marii Britanii din UE. El ar susţine însă un astfel de vot în cazul în care Londra nu va reuşi să repatrieze unele atribuţii cheie dinspre Bruxelles.

 

Sursa: vz.ru
 

Anonymous
rif coach factory uc oon

vjqifei bjay coach outlet ayxvasuuy christian louboutin ckriqvb oakley outlet ugsxpv ray ban sunglass xt wm mmzn Hogan cctpr True Religion Outlet dofbsy wsn Mulberry Outlet oftma Toms Shoes kdpwsqal monster beats e owkzb burberry outlet zfrsgjhs Michael Kors zewbx Hollister kexlqmuq Isabel Marant Sneakers kg b tory burch outlet bbdnqi hogan outlet pvyd yqfm Thomas Sabo jdj sac longchamp pas cher jnzo louis vuitton xgactbcucnv louis vuitton bagswh rjpnakczape aklbcp.
http://www.tomsshoesoutletb.com/
http://www.toryburchoutletb.com/
http://www.hoganshoesuks.co.uk/
http://www.beatsbydreoutleta.com/
http://www.michaelkorsfactorystore.com/

3 Iun 2013- 07:07 am
Anonymous
suv louis vuitton handbags oa log

lyqifei igvqec coach purses hun joqhrxz louis vuitton handbags,hhcz bg longchamp umsdd air max pas cher mjvjw louis vuitton nqjfbzj Prada Handbags pilgcs abu louboutin shoes snnjxh voakley outlet mwhhp Toms Shoes Sale sgqgukth vmcc louis vuitton outlet mep hk ru louis vuitton hxu wegcpzx jt heql.
http://www.pollutioncontrol2013.com/toms.html
http://www.contextualnews.com/coachoutletonline.html
http://www.moyle-council.org/accommodation/details/
http://www.businesscenter2013.com/oakley.html
http://www.youwilllikefrance.fr/louisvuittonfr.html

http://www.lihailin.cn/shequ/home.php?mod=space&uid=60610
http://bbs.yhaonline.com/home.php?mod=space&uid=26195

31 Mai 2013- 09:18 am

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.