DELEGAȚIA REPUBLICII MOLDOVA A PARTICIPAT LA INAUGURAREA OFICIALĂ A ZILELOR CULTURII REPUBLICII MOLDOVA ÎN FEDERAȚIA RUSĂ

11.09.2012
Foto: moldovenii.md

Delegația Republicii Moldova, condusă de Prim-ministrul Vlad Filat, a participat aseară la inaugurarea oficială a Zilelor culturii Republicii Moldova în Federația Rusă, se spune in comunicatul de presă al guvernului.


În scenă a evoluat Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare "Joc", condus din anul 1957 de Vladimir Curbet, Artist al Poporului din Republica Moldova și din URSS, care sub conducerea maestrului a concertat în peste 65 de țări ale lumii.


În luarea sa de cuvînt, Ministrul Culturii al Federației Ruse, Vladimir Medinschi a declarant că e foarte fericit să se afle în sală alături de toți cei care doresc să cunoască mai bine tradițiile moldovenești.


"Organizarea Zilelor culturii este o bună tradiție care ne permite să cunoaștem mai bine cultura și viața popoarelor noastre. În aceste zile vom vorbi într-un singur grai, care nu are nevoie de traducere - în limba culturii", a spus ministrul rus.


Ministrul Culturii Republicii Moldova, Boris Focșa a menționat că, pe parcursul acestei săptămîni, locuitorii din Moscova și Sankt Petersburg se vor putea bucura de cîntecele și dansurile populare moldovenești, care sînt bazate pe tradiții de secole ale moldovenilor și altor naționalități care locuiesc în țara noastră frumoasă.


În timpul Zilelor culturii Republicii Moldova în Federația Rusă, publicul se va mai întîlni cu cîntărețul de operă Mihail Munteanu, Artist al Poporului din Republica Moldova și din URSS, precum și cu alți interpreți de muzică clasică și instrumentală, care vor oferi publicului rus creațiile sale, ce reflectă lumina sufletului poporului moldovenesc.


Zilele culturii moldovenești vor avea loc în perioada 10-15 septembrie la Moscova și la Sankt Petersburg.

 

Sursa: TV7.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.