DESPRE POSIBILITATEA TRANSFERULUI DE PENSIE DIN ITALIA ÎN REPUBLICA MOLDOVA

29.11.2013
Foto: nnm.me

Încă din 2010, Republica Italiană a elaborat un sistem pentru cetăţenii străini, care au împlinit vîrsta de 65 şi au lucrat anterior pe teritoriul Italiei timp de 20 ani (şi mai puţin de 20 ani) care prevede posibilitatea transferului de pensie (Assegno Sociale).

 

Astfel, cetăţenii străini, odată reîntorşi în Patrie, urmează să completeze un formular tip la Ambasada Republicii Italiene. În urma îndeplinirii procedurilor necesare, acesta se transmite în Italia (structurii de patronat ce tutelează dosarele de pensii) care la rîndul său transferă suma de bani pe contul personal al persoanei interesate.

 

Portalul Viza.md s-a adresat Ambasadei Republicii Italiene la Chișinău pentru precizări. Urmăriți știrile consulare publicate pe site-ul nostru.

 

Totodată, reamintim că pînă în prezent, Republica Moldova nu a reușit să inițieze negocierile cu autoritățile italiene în scopul semnării unui acord care ar prevedea acordarea prestațiilor de asigurări sociale pentru cetățenii moldoveni. Mai mult de 10 ani, Italia nu a dat curs solicitărilor autorităţilor străine de a semna astfel de acorduri blocînd negocierile la subiect cu China, Japonia, Algeria şi Maroc.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.