DIPLOMELE UNIVERSITARE MOLDOVENEŞTI VOR FI RECUNOSCUTE ŞI ÎN CHINA

04.07.2018
 

Astăzi, 3 iulie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, și E.S.Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze, au semnat un Acord privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor academice în învățămîntul superior.

 

În cadrul evenimentului, Monica Babuc le-a mulțumit partenerilor din Republica Populară Chineză pentru suportul, deschiderea și investiția în sistemul educațional din Republica Moldova. 50 de tinere vor fi instruite în dezvoltarea unei cariere de succes La rîndul său, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze la Chişinău, E.S. Zhang Yinghong, a declarat că va sprijini în continuare proiectele educaționale din Republica Moldova și va oferi suportul necesar pentru consolidarea capacităților profesionale a cadrelor didactice.

 

Menționăm că începînd cu anul 2001 pînă în prezent, cca 150 de tineri din țara noastră au avut posibilitatea să facă studii în diverse centre universitate din Republica Populară Chineză. În anul academic 2018–2019 la studii în China au fost recomandați 9 cetățeni moldoveni, iar 4 cetățeni chinezi vor avea posibilitatea să învețe în universitățile din țara noastră.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.