DUPĂ CE A FĂCUT RAVAGII ÎN EST, GERUL SE ÎNDREAPTĂ SPRE VEST

03.02.2012
Foto: baricada.ro

În Turcia a sosit iarna adevărată: stratul de zăpadă atinge 50 de centimetri – un record pentru regiune. Autorităţile de la Istanbul au îndemnat locuitorii să folosească transportul în comun. Multe trasee sînt închise.

 

În Toscana nămeţii ating doi metri, Vezuviul şi Etna, de asemenea, sînt întroieniţi. Deja de 24 de ore majoritatea regiunilor din Italia sînt afectate de viscol, pe drumuri s-au format ambuteiaje, în unele şcoli orele au fost anulate, circulaţia trenurilor este dificilă.

 

Totodată, în Europa de Est creşte numărul victimelor îngheţurilor. În Polonia, unde temperatura aerului a coborît pînă la minus 30 de grade, au murit îngheţate peste 20 de persoane. Gerul a afectat, de asemenea, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Serbia, România.

 

În Rusia din cauza gerului mor, în special, persoanele fără adăpost. Circulaţia în Moscova este paralizată. Pe traseul Saratov-Volgograd au rămas blocate circa 80 de automobile. Temperaturi anomale se înregistrează în partea centrală şi de sud a Rusiei, în Ural, Nord-Vest şi regiunea Volgăi.

 

În Ucraina frigul a ucis 43 de persoane. În 13 oraşe ucrainene a fost întreruptă livrarea energiei electrice, peste 700 de persoane au fost spitalizate cu degerături grave. În oraşele mari sînt instalate puncte unde cetăţenii pot să se încălzească, însă numărul acestora este insuficient.


Sursa: euronews
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.