EFICIENTIZAREA MĂSURILOR DE COMBATERE A MIGRAȚIEI IREGULARE

30.01.2013
Foto: mfa.gov.md

Recent la Bruxelles a fost semnat Protocolul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernele statelor Benelux privind implementarea Acordului dintre Republica Moldova şi Comunitatea Europeană cu referire la readmisia persoanelor aflate în situaţie de şedere ilegală.


Conform Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, semnarea documentului vizat va contribui la consolidarea relaţiilor de cooperare ale Republicii Moldova cu ţările Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg) în domeniul combaterii migraţiei ilegale, readmisiei persoanelor care au încălcat regimul de şedere pe teritoriul statelor Benelux şi Republica Moldova, extinderea parteneriatelor de vecinătate, precum șI va conduce la eficientizarea măsurilor de combatere a criminalităţii organizate transfrontaliere şi schimbului dinamic de informaţii între instituţiile de resort în domeniul afacerilor interne.


Reamintim că Acordul dintre Republica Moldova şi Comunitatea Europeană cu referire la readmisia persoanelor aflate în situaţie de şedere ilegală a fost semnat între Republica Moldova şi Comunitatea Europeană pe data de 10 Octombrie 2007. Concomitent cu semnarea Acordului vizat a fost semnat și Acordul între Republica Moldova şi Comunitatea Europeană privind facilitarea eliberării vizelor. Ambele tratate au intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2008.
 

Sursa: mfa.gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.