ESTE SAU NU UN MOLDOVEAN OSTATICUL ISIS?

04.10.2017
Este sau nu un moldovean ostaticul ISIS
 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM neagă că bărbatul care a fost luat ostatic de ISIS, Țurcanu Grigorii Mihailovici, ar fi cetățean al Republicii Moldova.


Potrivit reprezentanților MAEIE, acesta nu figurează în nicio bază de date ca fiind cetățean al Republicii Moldova și nici nu a avut cetățenia moldovenească.

Reamintim că, astăzi, în presă a apărut o informație precum că un cetățean al Republicii Moldova ar fi fost luat ostatic de organizația teroristă Stat Islamic. În videoclipul publicat de ISIS ar apărea doi „soldați ruși” capturați în bătăliile pentru orașul Deir ez Zor din Siria.

 

Cetățeanul care se prespunea că ar fi moldovean, Grigorii Țurcanu, anul nașterii 20.12.1978, face parte din organizația „Боевое братство”.


Presa l-ar fi confundat pe cetățeanul rus Țurcanu Grigorii Mihailovici, născut la 20.12.1978, cu un alt moldovean originar din Fălești, sat. Glinjeni, care are același nume Țurcanu Grigorii Mihailovici, doar că e născut la o altă dată - 07.02.1978.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.