EXPERT AMERICAN CĂTRE FILAT: MOLDOVA ESTE UNUL DINTRE CELE MAI VULNERABILE STATE ÎN DOMENIUL ENERGETIC

31.07.2012
Foto: timpul.md

Moldova este unul dintre cele mai vulnerabile state în domeniul energetic. Concluzia aparţine expertului în domeniul Energiei, Programul Energie şi Securitate Naţională din cadrul Centrului pentru Studii Strategice şi Internaţionale al SUA, Edward C. Chow. Oficialul s-a întîlnit astăzi, 31 iulie, cu premierul Vlad Filat.


Expertul a menţionat necesitatea acţionării rapide în privinţa diversificării şi administrării eficiente a resurselor de energie. La şedinţă a participat şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în R. Moldova, William Moser.


Discuţia s-a axat pe situaţia în domeniul energetic, diversificarea resurselor energetice ale ţării, tendinţele în acest domeniu pe piaţa mondială şi regională.


Filat a menţionat, că R. Moldova îşi doreşte o diversificare a resurselor energetice şi examinează oportunităţile, care există în acest sens. Premierul a mulţumit expertului şi Guvernului SUA pentru suportul constant şi de real folos, acordat Republicii Moldova pe parcursul timpului.


Premierul a făcut o prezentare a situaţiei în domeniul energetic, în care se află ţara noastră la moment. În context, Vlad Filat s-a referit la gazoductul Iaşi-Ungheni, care urmează a fi pus în funcţiune pînă la finele anului 2013, la interconectarea liniei electrice Bălţi-Suceava şi la construirea liniei electrice Bălţi-Suceava. De asemenea, Premierul a vorbit despre implementarea de către R. Moldova a Pachetului energetic II şi III al Uniunii Europene.


Sursa: tv7.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.