FORBES. TOP-10 CELE MAI FRUMOASE ORAŞE DIN LUME

Prestigioasa revistă Forbes, se pare îi place să întocmească tot felul de clasamente şi sondaje. De data aceasta, atenţiei cititorilor se propune un top al celor mai frumoase oraşe din lume. Începem, ca de obicei, de la sfîrşit.

 

10. Madrid, Spania
Unul dintre oraşele cele mai îndrăgite de turişti. E fierbinte, plin de bucurie, curios. Oraşul a apărut pe harta lumii din antichitate. Conform legendei, ar fi fost fondat de către un erou pe nume Ocniu. Aşezarea s-a dezvoltat din cetatea Magerit, prima atestare documentară, referitoare la aceasta datează din anul 923. Aici este situat primul dintre cele mai mari muzee ale Europei – Prado. În general, Madridul dispune de un număr mare de diverse muzee. Iar vinul de aici este foarte bun.

 


9. Amsterdam, Olanda
Cu un spirit discret şi liber – iată ce epitete vin în minte la auzul cuvîntului „Amsterdam”. Printre păturile largi ale populaţiei, acest oraş este cunoscut prin faptul că aici este permisă comercializarea stupefiantelor uşoare. A fost fondat în 1275. Totodată, în Amsterdam se află muzeul Van Gogh, casa-muzeu al lui Rembrandt, precum şi o mulţime de alte locuri interesante,însă este vizitat de turişti, în principal, datorită vînzării libere a stupefiantelor, cum am menţionat mai sus.

 


8. Berlin. Germania
Este oraşul unde poţi vedea deosebit de mulţi tineri. Din acest motiv, bătrînul Berlin îţi lasă impresia unui oraş „tînăr”. În general, are o istorie bogată, aşa că aici ai ce să vezi în afară de mulţimea de tineri de pe străzi.

 


7. Melbourne, Australia
Cei care au avut şansa să viziteze oraşul, susţin că este extrem de frumos. Aici te poţi delecta cu o arhitectură fascinantă, care frapează un număr foarte mare de turişti înveterați. Într-un cuvînt, e mai bine o dată să vezi.

 


6. Barcelona, Spania

Capitala Cataloniei, pe care turiștii o cunosc nu doar din auzite. Şi un turist, fără îndoială, are suficient spaţiu pentru a-şi da frîu liber imaginaţiei şi, evident, un vizitator al Barcelonei, are ce vedea aici.

 


5. Roma, Italia
Este destinaţia perfectă despre care s-ar spune că este ireproşabilă. În acest oraş nu lipseşte nimic, însă nici nu se poate elimina nimic. De fapt, la Roma, este uşor obligat, să ajungă orice turist.

 


4. New York, SUA
Deosebit de frumos la New York se sărbătoreşte Crăciunul. Mulţi turişti vin aici anume iarna. Totuşi, nici într-o altă perioadă a anului aici nimeni nu se va plictisi cu siguranţă.

 


3. Sidney, Australia
După ce aici, în 2000, s-au desfăşurat jocurile Olimpice, oraşul a devenit cunoscut în întreaga lume. În plus, este un minunat loc de agrement.

 


2.Paris, Franţa
Cum scria celebrul clasic? „Să văd Parisul şi să mor”. Totodată, există foarte mulţi oameni cărora acest oraş nu le este pe plac. Din diverse motive. Oricum, e cazul să-l vizitezi personal şi numai după aceea să-ţi faci propria părere.

 


1. Londra, Marea Britanie
În capul listei în acest an. Păi, o fi existînd și motive. Faptul că aici zilele ploioase sînt mai dese decît cele însorite nu a fost un impediment pentru celebra capitală a Regatului Unit să ajungă pe primul loc în clasamentul Forbes.

 


Împărtăşiţi-vă propria părere, care oraşe, din punctul dvs. de vedere, sînt cele mai frumoase din lume? Şi nu uitaţi să plasaţi poze!!!

 

Sursa: Forbes

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.