(FOTO) CENTRUL ”PRAVOZAȘCITNIK”: VALORILE CULTURALE ȘI TRADIȚIILE MOLDOVENEȘTI NU SÎNT UITATE

05.07.2017
Valorile culturale și tradițiile moldovenești nu sînt uitate
 

Recent, la invitația conducătorului Centrului pentru protecția drepturilor migranților ”Pravozașcitnik”(Militant pentru drepturile omului) Ludmila Korsun a avut loc o vizită de prietenie a Ambasadorului Republicii Moldova Andrei Neguța în oficiul din Moscova al acestei organizații.


La întîlnirea conducerii misiunii diplomatice cu colectivul Centrului ” Pravozașcitnik” reprezentanții Centrului l-au familiarizat pe oaspete cu direcțiile principale ale activității organizației sale, accentuînd aspectele de imigrație și juridice ale lucrului cu cetățenii Republicii Moldova, stabiliți în Federația Rusă, dar și ajutorul oferit la integrarea socială a acestora. Totodată, ei au menționat că valorile culturale și tradițiile moldovenești nu sînt uitate în munca de zi cu zi. În acest context, următorul proiect socio-cultural, care cu suportul autorităților din ambele părți (rusă și moldovenească) va putea deveni o platformă pentru păstrarea și promovarea culturii și tradițiilor țării noastre, este crearea unui Centru Cultural Moldovenesc, precum și a unei școli cu studierea limbii de stat.

 

La finele întîlnirii, mulțumind pentru invitație, șeful misiunii diplomatice și-a exprimat încrederea în vederea colaborării reciproce ulterioare și a oferirii sprijinului, în speranța realizării proiectelor planificate, care au drept scop promovarea identității poporului moldovenesc.

 

Sursa: rusia.mfa.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.