(FOTO) DIASPORA DIN ITALIA A CÎȘTIGAT TURNEUL DE FOTBAL

06.10.2016
Diaspora din Italia a cîștigat turneul de fotbal
Foto: facebook.com

Pe 2 octombrie 2016, în orașul Padova, Italia, la complexul sportiv Plebiscito, s-a desfășurat Ziua sportului moldav. În cadrul acestui eveniment a avut loc turneul de fotbal între moldoveni, ajuns la a XVI-a ediţie; turneul de trîntă, ediţia a IV-a şi turneul de tenis de masă (ping-pong), ediţia a II-a.

 

La ediția din anul curent a turneului de fotbal au participat 16 echipe de fotbaliști semi-profesioniști și amatori din toată Italia, formate din cetățeni ai Republicii Moldova aflați cu traiul permanent pe teritoriul italian. Echipele sînt din orașele: Cittadella, Venezia, Peschiera del Garda, Bologna, Mestre, Brescia, Trento, Vicenza, Verona, Ferrara, Milano, Reggio Emilia, Treviso, Padova, Rovereto şi Marghera. La fel şi la celelalte turnee au participat sportivi moldoveni din toată Italia.

 

Evenimentul a fost organizat de parohia ortodoxă moldovenească „Naşterea Maicii Domnului” şi asociația „Moldavi nel Veneto”, în parteneriat cu asociaţiile de moldoveni „Olimpia” (Mestre), „Solidarieta Universale” (Mestre), „AssoMoldave” (Roma).

 

La Ziua sportului moldovenesc au participat în calitate de oaspeți de onoare StelaStîngaci, amabasadoarea R.Moldova înRepublica Italiană; Gianfranco Bardelle, președintele reprezentanței Comitetului Olimpic Național Italian în regiunea Veneto; Oleg Nica, consul al Republicii Moldovala Padova; OlgaCoptu, șefa Biroului pentru Relații cu Diaspora; Ruslan Bodișteanu, dublu campion mondial, antrenorul selecționatei Moldovei la lupte libere și alți oaspeți.

 

Gianfranco Bardelle a menționat faptul că sportul îi poate uni pe toți și și-a exprimat încrederea că sportivii moldoveni aflați în Italia s-au integrat bine, iar marea lor majoritate este implicată activ în diferite discipline ale sportului italian. El a exprimat disponibilitatea Comitetului Național Olimpic italian pentru o colaborare fructuoasă cu asociațiile de spotivi moldoveni din Italia. ES Ambasadoarea Stela Stîngaci a menționat importanța sportului din prisma unității între conaționalii noștri din Italia și promovării culturii sportive.

 

Turneul de fotbal a fost cîștigat de echipa moldovenilor din orașul Verona. De asemenea, au fost premiați cel mai bun jucător, golgheter, portar, atacant și echipa fair play. Cîștigător al turneului de trîntă este Popa Ghenadie, locuitor al orașului Verona, iar cîștigător al turneului de tenis de masă este Ioan Marius Mihăică.

 

Ziua sportului moldav în Italia promovează integrarea cetăţenilor moldoveni în societatea italiană, cultura sportivă, modul sănătos de viață al cetățenilor Republicii Moldova, aflați cu traiul în Italia.

 

La eveniment au fost prezenți peste 500 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.