(FOTO) DIASPORA: MOLDOVA TREBUIE VIZITATĂ PENTRU CĂ ARE SUFLET

02.09.2016
Diaspora: Moldova trebuie vizitată pentru că are suflet
 

O familie de moldoveni a lansat o afacere frumoasă, un business care va promova imaginea, dar și bucătăria Republicii Moldova peste ocean. Este vorba despre Artur Andronic și  soția lui, Sandra, două persoane frumoase cu vîrste de 27 și, respectiv, 26 de ani.

 

Aceștia urmează să deschidă în curînd „Moldova Restaurant Boston”.  „Restaurantul este administrat de mine și de soția mea”, povestește Artur.

 „Am ales aceasta locație în primul rînd pentru că Bostonul, ca și Chișinăul, îmi este aproape de suflet. Aici mi-am făcut studiile și am rămas cu o impresie plăcută despre anturajul și oamenii de aici.”

 

Cei doi au hotărât să deschidă în Boston o afacere, și anume un restaurant, pentru a aduce ceva nou publicului american. Pentru aceasta regiune, bucătăria străina nu este ceva nou, însa cea moldovenească este inedită”, relatează tinerii.

 

Cât despre planurile de viitor, spun că sunt frumoase, însă ar prefera să păstreze intriga și să surprindă publicul. Tinerii au ales să păstreze secretul și cu referire la valoarea investiției.

 

 „Deschiderea unui restaurant necesită investiții majore de efort, muncă și mai ales determinare, având în vedere că pentru noi este prima experiență de acest nivel. Ce ține de partea financiară, am prefera să ținem în confidențialitate cifra exactă. Deschizând un local cu un concept nou, mereu este nevoie de investiții mari, însa suntem siguri că rezultatul va fi pe măsură”, povestește Artur Andronic redacției Bani.md.

 

Nu au fost siguri ce fel de obstacole puteau apărea pe parcurs, iar din motiv că au stabilit standarde înalte, realizarea acestora „necesită răbdare și timp.”

 

Își doreau să deschidă restaurantul în luna mai al anului curent, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza unor obstacole: „De exemplu, am hotărît sa cumpărăm echipament absolut nou pentru întreaga bucătărie. Numai acest lucru a încetinit activitatea cu 5 săptămîni. Pe lîngă astfel de decizii mai sunt altele zeci luate zilnic și ele la rândul lor au un cost de oportunitate, care cel mai des se manifestă în timp.”

 

Dat fiind faptul că Artur și Sandra caută angajați, i-am întrebat și despre condițiile pe care ar trebui să le îndeplinească aceștia ca să lucreze la Moldova restaurant Boston. „La general, nu avem restricții la capitolul angajaților. Prioritate dăm celor cu experiență, mai ales cu experiență în gastronomia europeană sau est-europeană”, spune Artur Andronic. Chelnerii însă trebuie să vorbească atât româna cât și engleza.

 

Cît despre motivele de ce ar trebui vizitată țara noastră, Artur spune că „Moldova trebuie vizitată pentru că are suflet”.

 

 Primele detalii și imagini ale localului Moldova Restaurant Boston le vedeți mai jos.

 

Sursa: bani.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.