(FOTO) O ECHIPĂ DE TINERI MOLDOVENI A PARTICIPAT LA UN TRAINING INTERNAȚIONAL DIN OLANDA

25.05.2016
O echipă de tineri moldoveni a participat la un training internațional din Olanda
Foto: noi.md

În perioada 4-8 mai 2016, un grup de membri ai Alianței Naționale „YMCA Moldova”, ai Mișcării de Tineret “Voievod” și ai Fundației pentru Dezvoltare Ecologică “EcoDava” au participat la un training internațional de formare pentru tineret. Din Moldova au fost delegate cinci persoane, informează NOI.md.

 

În cadrul acestui training, participanții au avut posibilitatea de a acumula noi cunoștințe în domeniul managementului în voluntariat, leadership și alte activități de tineret. Reprezentanții din Moldova au participat la eveniment alături de alți 35 de tineri din cinci țări: Olanda, Macedonia, Lituania, România și Republica Kosovo.

 

„A fost un training foarte bine organizat, trainerii au fost profesioniști. Echipa din Moldova a acumulat un bagaj enorm de cunoștințe, pe care le va aplica în practică acasă și le va transmite tinerilor voluntari. La fel, a avut loc un schimb intercultural, fiecare echipă prezentîndu-și țara de origine. Noi, la rîndul nostru, am ținut să prezentăm Moldova la un nivel foarte înalt, vorbind despre programele care se aplică la noi”, a declarat unul dintre participanții la acest training, Oleg Sclifos, intervievat de NOI.md.

 

Obiectivul de bază al cursului de formare a fost consolidarea taberei de vară YMCA în Europa prin partajarea cunoștințelor, însușirea unor noi idei, metode și jocuri învățate unul de la altul.

 

YMCA – Young Men’s Christian Association – a fost fondat în anul 1844, iar în prezent are în componența sa peste 20 de milioane de tineri. Trainingul din 4-8 mai a fost organizat cu susținerea UE.

 

În ultima perioadă, membrii Alianței Naționale “YMCA Moldova”, Mișcării de Tineret “Voievod” și ai Fundației pentru Dezvoltare Ecologică “EcoDava” se implică foarte activ și în activități caritabile, alături de Mitropolia Moldovei.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.