(FOTO) REACȚIA IMEDIATĂ A MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE LA SCRISOAREA DESCHISĂ

07.02.2016
Reacția imediată a ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan la scrisoarea deschisă
 

La 5 februarie 2016, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și viceministrul de Interne, Oleg Babin au avut o întrevedere cu reprezentanții Federației de luptă națională „Voievod", Guvernul Tinerilor din Republica Moldova, Alianța Națională "YMCA Moldova", precum și reprezentanții Fundației pentru Dezvoltare Ecologică "ECODAVA".

 

"Conștientizăm importanța unui dialog permanent și sincer cu societatea civilă și suntem deschiși spre colaborare, îndeosebi cînd sunt abordate probleme de ordin social. Prin intermediul vostru, vom reuși să fim mai aproape de cetățeni și, respectiv, mai receptivi și eficienți în asigurarea ordinii publice şi profilaxia fenomenului infracţional.", a menționat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

 

În cadrul întrevederii au fost discutate subiectele ce țin de eficientizarea acţiunilor de conlucrare a societăţii civile cu organele de Poliţie în desfăşurarea măsurilor ce au drept scop asigurarea ordinii în mediul comunităţii, prioritar în domeniul combaterii cerșitului organizat, traficului și consumului de droguri, dar și alte domenii, preponderent cu implicarea în aceste acțiuni a minorilor.

 

Drept urmare a dialogului purtat, părțile au convenit asupra inițierii unor proiecte prin care va fi promovat un dialog coerent, în special, între tineri şi organele de poliţie, cu scopul sporirii încrederii în Poliţie şi educarea tinerei generaţii în spiritul respectării legii.

 

În acest context, s-a convenit asupra desfășurării sistematice a unor ședințe de lucru și intensificarea parteneriatului în vederea asigurării transparenţei în domeniul ocrotirii normelor de drept și elaborarea unor mecanisme eficiente de combatere a fenomenelor ilegale.

Sursa: mai.gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.