(FOTO) REPUBLICA MOLDOVA ȘI-A EXTINS REȚEAUA CONSULARĂ ONORIFICĂ

07.09.2016
Republica Moldova și-a extins rețeaua consulară onorifică
 

Deschiderea oficială a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în Kunda, regiunea Lääne-Viru, Republica Estonia.

 

La data de 6 septembrie 2016 a avut loc deschiderea oficială a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în oraşul Kunda, regiunea Lääne-Viru, Republica Estonia. La ceremonia de inaugurare au participat mai mulţi invitaţi, printre care reprezentanţi ai Parlamentului, Guvernului, ai corpului consular din Estonia şi consuli onorifici ai Estoniei în Finlanda, Guvernatori ai regiunilor Estoniei, oameni de afaceri, reprezentanţi de presă şi membri ai comunităţii de moldoveni.

 

Consulul Onorific Einar Vallbaum este deputat în Parlamentul Estoniei şi membru al grupului parlamentar de prietenie Estonia-Moldova. În calitate de fost Guvernator al regiunii Lääne-Viru, acesta a semnat acordul de parteneriat şi cooperare cu raionul Criuleni din Republica Moldova, iar în anul 2014 a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” de către Preşedintele Republicii Moldova, dl Nicolae Timofti, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de cooperare şi prietenie dintre Republica Moldova şi Republica Estonia.

 

Datele de contact ale Consulatului Onorific al Republicii Moldova în Kunda, Republica Estonia:

 

Consul Onorific: dl Einar Vallbaum

Adresa: Selja tee 11, 44105 Kunda, Lääne-Viru, Republica Estonia

Telefon: +372 32 70940

Fax: +372 32 70941

E-mail: lajos@lajos.ee

 

Ar fi cazul ca MAEIE să-și extindă rețeaua consulară și în statele cu un număr impunător de migranți moldoveni: Rusia, Italia, Canada, Spania, etc.

 

Reamintim că Lista consulatelor onorifice moldovenești, harta electronică a acestora, precum și miturile despre consulii onorifici pot fi vizualizate AICI.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.