(FOTO) TESTUL PE CARE LUCRĂTORII MIGRANȚI ÎL VOR ÎNCEPE SĂ-L SUSŢINĂ ÎN RUSIA DE PE 1 SEPTEMBRIE

12.08.2014
Foto: 1-nah.ru

La Moscova a fost finalizată varianta listei cu întrebări pentru testul la istorie pe care lucrătorii migranți vor începe să-l susţină de pe 1 septembrie. Au fost pregătite cinci versiuni ale testelor, cîte 20 de întrebări în fiecare.

 

În total,au fost pregătite 100 de întrebări la istorie: cîtecinci variante pentru20 de întrebări. La începutul lunii septembrie, acestea vor fi postate pe site-ul Consorțiului de Testare din Rusia. Migranții vor avea acces la toate întrebările, chiar și cu inidcarea răspunsurilor corecte. În variantele finale ordinea întrebărilor va fi modificată, în comparație cu cea care este publicată pe site.

 

Lista întrebărilor la istorie a fost aprobată de Ministerul Educației și SFM.

 

De la 1 septembrie, migranţii vor putea să susţină testul la istorie din proprie inițiativă. Însă începînd cu 1 ianuarie 2015 certificatul de susţinere a testului va fi o condiție obligatorie pentru a obține o viză temporară de muncă sau posibilitatea de a se angaja legal la muncă.

 

Criteriile de evaluare nu au fost stabilite încă. Posibilitatea de a susţine testul repetat le va fi, de asemenea, oferită tuturor doritorilor.

 

Potrivit unei variante a testului, sînt propuse trei opțiuni de răspuns, doar una dintre ele este‒ corectă. Cinci întrebări ale testului sînt dedicate dateloe istorice importante, spre exemplu, în ce an a avut loc bătălia de la Kulikovo, cînd a fost eliberată Rusia de Hoarda de Aur, datele Marelui Război pentru Apărarea Patriei, precum și în ce an a fost creată Comunitatea Statelor Independente (CSI).

 

Celelalte cinci întrebări pot identifica cît de bine sînt familiarizaţi vizitatorii cu figurile istorice ale Rusiei. Astfel, cei examinați vor trebui să aleagă dintre opţiuni, cum a fost supranumit ţarul Ivan al VI-lea. În calitate de variante sînt propuse "cel Silenţios", "cel Groaznic" sau "Eliberatorul"; să indice cine a creat tabelul periodic al elementelor – M. V. Lomonosov, A. S. Popov sau D. I. Mendeleev. De la migranți se va afla cine a fost ultimul împărat al Rusiei și cine a fost ales președinte al Rusiei în anul 2008,  de asemenea ei cor trebui să numească scriitorul rus din a doua jumătate a secolului al XX-lea, care a primit Premiul Nobel pentru Literatură: A. I Soljenițîn, Iu. A. Gagarin sau C. Aitmatov.

 

În plus, migranții vor fi rugați să răspundă ce document a fost adoptat în Rusia în anul 1993 ‒ Declarația despre suveranitatea Rusiei, Constituția FR sau programul Partidului Comunist al FR. De asemenea, le vor fi verificate cunoștințele referitor la sărbătorile legale, în special, care este semnificaţia zilei de 12 decembrie pentru Rusia ‒ Ziua Unității Naționale, Ziua Constituției sau Ziua Victoriei.

 

În scopul dea obține punctajul maxim, migranții vor trebui să-şi amintească pe ce teritoriu a fost creat vechiul stat rus – Europa de Vest, de Est sau Asia Centrală, ce bătălie din istoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei este considerată punct de cotitură și cum era numită politica creării colhozurilor în anii 1930 în satul sovietic.

 

Pentru a răspunde la ultimele două întrebări cei examinați vor fi ajutaţi de ilustraţii: pe una dintre fotografii e clădirea pe care migranții trebuie să o recunoască: Ermitajul de Stat de la Sankt Petersburg, Catedrala Sfânta Sofia din Novgorod sau Teatrul Bolshoi din Moscova şi apoi să indice fondatorul Sankt-Petersburgului dintre cele trei portrete ale țarilor ruși ‒ Ivan cel Groaznic, Petru I și Alexandru I.

 

În calitate de ajutorla pregătirea pentru examen, a fost alcătuită, de asemenea, o listă din 10 filme, care le vor ajuta vizitatorilor să obțină punctaj maxim la evaluare. Le sînt recomandate peliculele: "La luptă pleacă numai bătrînii", "Iuri Gagarin", "Alexander Nevski", "Ivan cel Groaznic", "Petru cel Mare", "Primul profesor", "Pușkin. Ultimul duel", "Ofițerii", "Steaua fericirii captive", "1612. Cronicile timpurilor tulbure".

 

Anterior din versiunea iniţială a testului de istorie au fost scoase 30 dintre cele mai mai dificile întrebări. Cel mai tare a fost simplificat compartimentul "Rusia în secolul al XVII-lea". Din acesta au fost scoase 16 întrebări, inclusiv "Care dintre cele mai vechi triburi ale Europei de Est din sec. al X-lea au fost strămoșii ucrainenilor, belarușilor, ruşilor moderni?", "Pe ce rîu se afla capitala Hoardei de Aur?" şi " Pe vremea domniei cărui ţar în Rusia a început tipărirea cărţilor?"

 

Șaseîntrebări au fost scoase de la capitolul "Uniunea Sovietică în perioada postbelică". Printre acestea: "Ce partide politice au fost create în Rusia la începutul secolului al XX-lea?" şi "Cînd a fost adoptată prima constituție a Uniunii Sovietice?".

 

De la compartimentul "Rusiaîn secolul al XIX-lea" au dispărut, inclusiv asemenea întrebări precum: "Cine a condus trupele franceze care au invadat Rusia în anul 1812", "Cine era numit ţar-eliberator al Rusiei" şi "Cînd a avut loc aderarea Asiei Centrale la Rusia?"

 

Patru întrebări despre Rusia contemporană au fost, de asemenea, recunoscute ca fiind prea dificile: "În ce an şi-a dat demisia președintele Boris Elțîn?", "Cîte districte federale au fost create în FR? şi "Care este sistemul de partide din Rusia modernă?"

 

Istoricul Nicolae Dobriuha a remarcat faptul că întrebările pregătite reflectă nivelul cultural general necesar fiecărui cetățean al Rusiei.

-Aceste întrebări le vor părea simple acelora care au primit educația în perioada sovietică, acum însă nu vor fi în măsură să dea răspunsurile corecte nici măcar elevii fiecărei şcoli ‒ a explicat el. ‒ Ceea ce se referă la migranții care muncesc, atunci, în opinia mea, susţinerea acestui test nu le va da nimic ‒ cunoașterea răspunsurilor la aceste întrebări nu oferă o înțelegere completă a istoriei țării noastre și a tuturor proceselor istorice.

 

În același timp, președintele Consiliului de Administrație al Alianței Internaționale "Migrația forței de muncă" Nicolai Kurdiumov consideră că pregătirea activă și serioasă a vizitatorilor pentru susţinerea testului va depinde de doi factori.

-Este necesar să ne gîndim în ce mod va fi fi organizat controlul, pentru a împiedica vînzarea certificatelor false. La fel este important, cît de sever va decurge proba de susţinere a testului propriu-zis și dacă nu vor avea vizitatorii posibilitatea să se "înţeleagă" cu examinatorul, a spus Kurdiumov.
 

Sursa: Izvestia.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.