FRANȚA PREGĂTEȘTE FACILITĂŢI ALE REGIMULUI DE IMIGRARE PENTRU STRĂINI

29.07.2014
Foto: facebook.com

Guvernul Franţei pregătește un proiect de lege care le va uşura, considerabil, viaţa străinilor, care intenționează să rămână în această țară pentru o perioadă îndelungată şi îi va ajuta să se integreze în societate. Concomitent Franța intenționează să atragă talente și oameni de ştiinţă de valoare din străinătate.

 

Ministrul Afacerilor Interne Bernard Marius Cazeneuvea declarat pentru ziarul Liberation, că Franța "ar trebui să rămînă țara imigrației, dar și care oferă azil", adăugînd că țările "închise de lumea exterioară sînt sortite să cunoască declinul". Noul proiect de lege, care este discutat în Guvern, ar trebui să contribuie la acest lucru.

 

Printre cele mai importante puncte ale documentului: posibilitatea de a primi un permis de ședere (carte de sejour) pe un termen de pînă la patru ani, iar la următoarea etapă pînă la zece ani, cu condiția ca cetăţeanul străin să fie capabil să citească și să înțeleagă texte simple în limba franceză.

 

În plus, va fi introdusă o nouă "viză pentru talente", o categorie specială de vize pentru cetățenii străini care au talente deosebite (artişti, oameni de ştiinţă, sportivi, antreprenori), care le va permite să locuiască și să lucreze în Franța. Această viză va fi eliberată pentru o perioadă de patru ani, acesta va înlocui o serie de alte de vize pe care le primesc străini, în funcție de motivele pentru care au ales ca loc de trai Franța.

 

 

 

 

 

Sursa: visa.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.