GERMANIA: ANGAJAŢII LUFTHANSA PRECONIZEAZĂ PENTRU VINERI O GREVĂ DE 24 ORE

06.09.2012
Foto: scan.interfax.ru

Sindicatul UFO, care apără interesele angajaţilor companiei aeriene Lufthansa, a anunţat, că preconizează pentru vineri o grevă naţională de 24 ore. «Suntem foarte hotărîţi. Vineri, în toate aeroporturile germane, va avea loc o grevă de 24 ore», - a declarat unul dintre şefii sindicatului în direct la unul din posturile locale de radio.

 

În acelaşi timp, cei de la UFO au subliniat, că sunt gata să renunţe la acţiunea dată, dacă conducerea companiei aeriene va decide să examineze cererile lor.


Prima grevă a angajaţilor a avut loc la 31 august şi a afectat aeroportul din Frankfurt- pe-Main. Marţi, din cauza unei noi greve, au fost anulate o parte din zboruri şi la Berlin, şi la Munchen.

 

Sindicatul angajaţilor companiilor aeriene luptă pentru majorarea salariilor cu 5%, interzicerea angajării temporare şi contra zilei de muncă prelungite. El ameninţă cu lărgirea grevei în cazul cînd cerinţele angajaţilor nu vor fi satisfăcute. 


Deocamdată reprezentanţii companiei au acceptat un adaos de 3,5% la salarii, dar insistă pe ziua de muncă prelungită pentru echipajele aeriene.
  

 

Sursaturizm.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.