GUVERNUL DE LA ROMA A INTRODUS NOI MĂSURI RESTRICTIVE ÎN CONTEXTUL COMBATERII COVID-19

19.01.2021

 

 

Prevederile ce interzic intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat Republica Moldova, rămîn în vigoare. Excepție fac cei care vor prezenta motive doveditoare de muncă, urgență absolută, sănătate, studii sau întoarcere la domiciliu.


La sosirea în Italia, aceștia vor completa și prezenta o declarație pe propria răspundere cu obligația să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile. Precizările sînt făcute de Ambasada Republicii Moldova în Italia, transmite IPN.

 

Pînă la 15 februarie 2021, pe întreg teritoriul Italiei, rămîne în vigoare interzicerea deplasărilor între regiuni sau provincii autonome, cu excepția celor motivate de necesități de muncă, situații de urgență sau de sănătate. Este interzisă și circulația între orele 22.00-05.00. Vizitele la rude sau prieteni vor fi permise între orele 05.00 - 22.00, o dată pe zi - maxim două persoane (excepție fac minorii cu vîrsta sub 14 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele din aceeași locuință) și doar în cadrul aceleiași regiuni pentru zona galbenă și în cadrul aceleiași comune/oraș pentru zonele portocalii și roșii. Deplasările în cadrul aceleiași localități vor fi permise între orele 05.00-22.00, și în afara localităților cu mai puțin de 5.000 de locuitori, pe o rază de 30 km, fără a putea merge în capitale de provincie.

 

Totodată, a fost stabilită așa-numita zonă „albă” - regiunile în care timp de trei săptămîni consecutive numărul de infecții va fi mai mic de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori. În zona „albă” nu se vor aplica măsurile restrictive prevăzute pentru zonele galbene, portocalii și roșii, dar toate activitățile se vor desfășura conform protocoalelor.

 

Noile măsuri restrictive sînt valabile de astăzi, 16 ianuarie, și pînă pe 05 martie 2021. În Italia muncesc în jur de 200 de mii de cetățeni moldoveni.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.