HONG KONG SE PREGĂTEȘTE DE SĂRBĂTOAREA ANULUI NOU

24.01.2013
Foto: blogspot.com

Sărbătorireă Anului Nou este cel mai mare eveniment de peste an din Hong Kong. Aceasă extravaganță care ține trei zile include un paradis colorat în prima zi, un foc minunat de artificii în portul Victoria în cea de-a doua zi și curse de cai în cea de-a treia.


Pentru a profita cît mai mult de tot ce are Hong Kong de oferit pe perioada festivităților, turiștii ar trebui să se țină aproape de miezul acțiunii. Din fericire, Hong Kong este de mult timp o destinație populară atît printre oamenii de afaceri cît și printre turiști. De aceea hotelurile se găsesc peste tot în această zonă.


Sute de milioane de chinezi vor sărbători cu fast, pe 10 februarie 2013, Anul Nou Chinezesc și debutul Festivalului Primăverii, o sărbătoare care durează 15 zile. Intrarea în Anul Șarpelui Negru de Apă este marcată nu doar în China, ci și în alte state asiatice, precum și în comunitățile chinezești de pe întreg globul. Elementul primar specific acestui an chinezesc este apa, caracterizată prin mobilitate, dinamism și schimbare, iar culoarea-i reprezentativă este negru, tonalitatea cromatică a spațiului cosmic ori a abisului, a nopții polare și a adîncilor, nepătrunselor ape oceanice.Șarpele Negru de Apă aduce oamenilor schimbări profunde, instabilitate și imprevizibilitate.


Pentru occidentali, Anul Nou chinezesc pare a fi o sărbătoare a exceselor – prea multă larma, prea multa culoare, prea multe feluri de mîncare, decorațiuni în exces – însă, în cultura chineză, nimic nu e exagerat. Parada de Anul Nou e o fantastică explozie de culoare și sunet, cu dansatori, costume tradiționale bogat ornamentate, foc, lampioane și zgomot de petarde.


Fiind o sărbătoare traditională a familiei, chinezii vin din toate colțurile lumii pentru a fi alături de cei dragi. Exodul masiv al chinezilor către casele lor pune adesea probleme trenurilor și companiilor aeriene, fiind aproape imposibil de obținut un loc disponibil. Marile orașe, oricum destul de aglomerate, devin, de asemenea, adevărate furnicare.

 

Sursatravel.obozrevatel.com
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.