HOTELURILE DIN CHIȘINĂU SÎNT DEJA REZERVATE DE CĂTRE STRĂINII CARE VOR VIZITA ORAȘUL DE ZIUA VINULUI

05.10.2012
Foto: vokrugsveta.ru

Prețurile la hoteluri sînt aceleași ca și pe parcursul anului. Turiștii care, în acest week-end de 6 și 7 octombrie, vor sosi în Moldova la Ziua Vinului au rezervat deja peste 80% din camere în hotelurile din Chișinău. Potrivit președintelui Asociaţiei Hotelurilor şi Restaurantelor din Moldova, Stanislav Rusu, hotelurile și restaurantele au pregătit totul pentru a-i întîmpina pe turiști, pînă și transportul, care îi va duce gratuit pe turiștii străini din aeroportul Chișinăului.

 

”Tarifele sînt aceleași ca și în cursul anului. Prețul unei camere într-un hotel de două și trei stele sînt în jur de 50 de euro de persoană. În hotelurile cu patru și cinci stele – de 120-150 de euro. Dacă la hotel se cazează un grup de șapte și mai multe persoane, administrația oferă o reducere de pînă la 20%”, a spus Rusu. Potrivit lui, în comparație cu țările vecine, în Moldova, prețurile sînt semnificativ mai mici, deși utilitățile (apă, energie electrică, încălzire) sînt mult mai scumpe.

 

”În Moldova, hotelurile plătesc la stat un impozit de 20%, în timp ce, de exemplu, în România, hotelurile achită 9%, iar în Rusia, acest impozit nu depășește 13%”, - a adăugat Rusu.


Sursa: kp.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.