INDONEZIA VA ANULA VIZELE PENTRU POSESORII DE PAŞAPOARTE RUSEȘTI, CHINEZE, JAPONEZE, AUSTRALIENE ŞI SUD COREENE

07.11.2014
Foto: ntv.ru

Guvernul Indoneziei examinează posibilitatea ridicării vizelor de intrare pentru cetăţenii Chinei, Japoniei, Australiei, Coreei de Sud şi Rusiei, care se consideră principalii furnizori de turişti pentru această ţară. Acest pas este unul decisiv pentru Indonezia, care pînă în acest moment se conducea după principiul reciprocităţii în ceea ce ţine de politica în domeniul vizelor.

 

În anul 2019 Indonezia intenţionează să primească 20 de milioane de turişti străini. Ministrul Turismului al ţării, Arief Yahya, presupune că ridicarea vizelor va atrage în Indonezia 500 de mii de turişti doar din cele cinci state.

 

„Aceste cinci ţări sînt pieţe-cheie pentru turismul Indoneziei, cu un potenţial  sporit de creştere. Noi am putea pierde 25 de dolari de la taxele de viză de pe fiecare turist, în schimb vom obţine circa 1200 de dolari, pe care turistul străin la va cheltui la şederea în Indonezia. Pierzînd 11,3 milioane, vom cîştiga 600 de milioane”, citează ediţia TTG Asia spusele funcţionarului.

Novaţia ar putea intra în vigoare în anul 2015.

 

În prezent cetăţenii Chinei, Japoniei, Australiei, Coreei de Sud şi Rusiei, vizitînd Indonezia pentru turism, precum şi pentru schimb cultural, ştiinţific, sportiv şi în alte schimburi, pot beneficia de vize cu termen scurt pentru 30 de zile, după sosirea pe aeroporturile şi porturile maritime, prin care este permisă intrarea în ţară.

 

Reamintim că cetăţenii Republicii Moldova, care intenţionează să se deplaseze în Indonezia, urmează să obţină viza în Ambasada Indoneziei la Bucureşti. Condiţiile pentru eliberarea vizei pot fi găsite AICI.

Sursa: http://www.ttgasia.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.