INVESTIŢII DE MILIOANE: DOUĂ COMPANII STRĂINE VOR SĂ INVESTEASCĂ ÎN PARCAREA MULTIETAJATĂ DE LA AEROPORT

25.01.2012
Foto: booking.md

Două companii străine şi-au anunţat disponibilitatea de a investi aproape cinci milioane de euro pentru construcţia unei parcări multietajate pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău. Investitorii străini au prezentat ofertele administraţiei aeroportului, după care va fi selectat un cîştigător.

 

"Criteriile de precalificare sunt destul de dure, de aceea aşteptăm investitori serioşi. Parteneriatele publice-private sunt un instrument foarte pozitiv şi destul de bun pentru a atrage investiţiile străine", a menţionat directorul general al Agenţiei Proprietăţii Publice, Tudor Copaci.

 

Conform cerinţelor, parcarea trebuie să aibă o capacitate de cel puţin 700 de locuri şi o suprafaţă de aproximativ 7.500 de metri pătraţi. Interesate de acest proiect, care este unul public-privat, s-au arătat iniţial opt companii, dar au depus dosarele doar două.

 

Companiile participante la concurs trebuie să aibă o experienţă de minim cinci ani în managementul parcărilor şi cel puţin două proiecte executate. Construcţia parcării multietajate face parte din planul de modernizare a infrastructurii Aeroportului în vederea creşterii fluxului de pasageri.

 

 

Sursa: publika.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.